logo F1online.skF1online.sk

O druhej sedačke v RB sa rozhodne po Singapure, sľubuje Marko

Liam Lawson
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 9. 2024

Liam Lawson alebo Daniel Ricciardo? Stajňa VCARB patrí spolu so Sauberom k dvom tímom, ktoré ešte neoznámili meno svojho druhého pilota na sezónu 2025. Mattia Binotto sľubuje, že tak urobí dokonca septembra, Helmut Marko hovorí o období po pretekoch v Singapure.

Práve na okruhu Marina Bay vlani zahviezdil novozélandský mladík, keď ako náhradník za zraneného Daniela Ricciarda získal svoje prvé dva body vo Formule 1. Na rovnakom mieste by mal padnúť ortieľ o budúcej jazdeckej zostave RB. Tím už na jar potvrdil zotrvanie Júkiho Cunodu, ale kto sa stane jeho tímovým kolegom? Bude to jeden z dvojice Daniel Ricciardo – Liam Lawson, aj keď podľa medializovaných informácií sú v hre „všetky možnosti“.

„Už máme predstavu. Počkajte do času po skončení pretekov v Singapure, potom vám môžeme niečo prezradiť,“ povedal poradca Red Bullu Helmut Marko. „Ujasníme všetko, čo bude nasledovať. Musíte si však počkať na skončenie víkendu v Singapure.“

To je však dosť široký časový rámec. Rakúšan totiž nepovedal „v Singapure“, ale „po Singapure“. Po týchto pretekoch však nasleduje trojtýždňová prestávka, takže sa čakanie na oficiálne oznámenie môže natiahnuť do októbra. Marka oslovil aj portál Motorsport.com a ten pre tento zdroj potvrdil, že oznámenie príde „niekedy počas prestávky medzi pretekmi v Singapure a Austine“.

Je známe, že Lawson má v kontrakte klauzulu, podľa ktorej mu Red Bull najneskôr v septembri musí nájsť miesto, inak o jeho služby navždy príde. Ak teda nenahradí Ricciarda, môže odísť kamkoľvek a v médiách už kolovali špekulácie o možnom záujme Audi, ale nemecká automobilka bola za posledné mesiace spájaná s takmer každým menom na prestupovom trhu.

Marko pred niekoľkými mesiacmi v rozhovore pre rakúske médiá sľuboval, že Lawson „rozhodne bude v jednom z našich áut v budúcej sezóne“, ale tieto slová následne dementoval Christian Horner, hoci potvrdil, že klauzula v Liamovej zmluve skutočne existuje. „Mohli by sme ho požičať inému tímu. Keď nevyužijeme opciu na Liamove služby, bude pred rokom 2025 voľný,“ povedal šéf Red Bullu.

Súvisiace články

Diskusia