logo F1online.skF1online.sk

Vasseur je otvorený možnosti, že sa Sainz ešte do Ferrari vráti

Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala8. 9. 2024

O príchode Lewisa Hamiltona do Ferrari vieme už od prvého februára. Carlos Sainz tak už od tohto termínu pracuje s vedomím, že je to jeho posledná sezóna v červenej kombinéze. Možno však predsa len nemusí byť úplne posledná. Šéf talianskej stajne Frédéric Vasseur v Monze vyhlásil, že v budúcnosti by ochotne zvážil návrat španielskeho pretekára.

Carlos Sainz sa v posledných mesiacoch chová veľmi profesionálne. Aj keď si uvedomuje, že po sezóne už nebude pretekať vo Ferrari a mohol by jazdiť čisto sám na seba, dokonca aj minulý týždeň v Monze pomohol svojmu kolegovi k víťazstvu, keď v poslednom stinte spomalil McLareny.

Presne takto sa zachová pilot, ktorý za sebou nechce spáliť všetky mosty. Napríklad jeho krajan Fernando Alonso to počas svojej kariéry spravil hneď niekoľkokrát, a aj to je dôvod, prečo sa mu tak ťažko hľadalo miesto v top tímoch. Nikto si nechce do továrne prizvať jazdca, ktorý všetko rozvráti.

Keď sa teda reportéri spýtali Frédérica Vasseura na to, či by v budúcnosti bol ochotný rokovať s Carlosom Sainzom o jeho návrate, odpoveď bola jednoznačná: “Áno, to určite,” vyhlásil na tlačovej konferencii šéf Ferrari. “Prechovávam ku Carlosovi obrovský rešpekt za to, čo spravil pre Ferrari. Ako viete, ten telefonát nebol jednoduchý, no on odvádza veľmi dobrú prácu. Aj za týchto ťažkých okolností dokázal zostať profesionálom.”

Lewis Hamilton podpísal so Scuderiou niekoľkoročný kontrakt, pričom Frédéric Vasseur v júli naznačil, že by mal byť trojročný. Najneskôr v roku 2028 tak Ferrari bude zaňho potrebovať náhradu. Carlos Sainz by mal na začiatku ročníka 2028 stále len 33 rokov.

“Perfektne vidím, čo prináša do tímu, ako tímu prispel v priebehu posledného roka,” chváli Carlosa Sainza jeho šéf. “Bol súčasťou nášho návratu ku konkurencieschopnosti, keď sme vlani uprostred leta neboli vo forme. Veľmi ma teší, že tu Carlosa máme a naďalej s ním budem udržiavať veľmi dobrý vzťah.”

Súvisiace články

Diskusia