logo F1online.skF1online.sk

Verstappen má teraz rovnaké problémy, aké som mal ja väčšinu sezóny, tvrdí Pérez

Sergio Pérez a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 9. 2024

Až do letnej prestávky bol Sergio Pérez pod paľbou. Nedokázal sa totiž vyrovnať svojmu tímovému kolegovi, čo mu vyčítali prakticky všetci. Teraz sa interný súboj v Red Bulle začína vyrovnávať, no nie je to tým, že by sa Mexičan zlepšil. Len Max Verstappen zažíva to, s čím sa Checo trápi už od pretekov v Imole.

V priebehu posledných dvoch týždňov sme Maxa Verstappena počuli použiť slovo “neovládateľné” častejšie ako za prechádzajúce tri sezóny. Monopost vôbec nespolupracuje a nikto mu nerozumie. Doposiaľ sa s ním kamarátil aspoň Verstappen, no aj to je už minulosťou.

“Ja mám naozaj pocit, že som na rovnakej lodi ako na posledných desiatich pretekoch,” nebadá veľké rozdiely v správaní monopostu Sergio Pérez, ktorého spovedal oficiálny kanál F1. “Ale odrazu rovnaké problémy postretli aj Maxa. Máme v tom teda trochu zmätok, ale na dátach je jasné, kde je ten problém.”

Podľa sobotňajších vyjadrení Christiana Hornera to až také jasné nie je. Šéf tímu vysvetlil, že sa inžinierom nepodarilo odstrániť problémy auta ani tým, že Verstappenovi nasadili balíček vystavaný okolo podlahy z úvodu sezóny.

Sergio Pérez je však pomerne konzistentný. Od VC Emilia Romagna zbiera takmer výlučne len siedme a ôsme miesta, prípadne vypadnutia. V Monze opäť skončil na chvoste jazdcov zo štyroch top tímov.

“Som dosť sklamaný,” priznal Pérez po ďalšej ôsmej priečke. “Očakával som, že to bude náročné, ale nie, že to bude takéto zlé. V podstate sme boli pomalí a mali sme vysokú degradáciu pneumatík, najmä na stredne tvrdej sade.”

Mexičana sme však videli aj uprostred pomerne dlhého súboja s Georgeom Russellom, ktorý rozhodne nepomohol stavu jeho gúm. Pomohol však jeho kolegovi, čo je dôležité pre oba šampionáty. “Myslím si, že to trochu uškodilo mojim pretekom, že som Georgea držal za sebou.”

“Pre nás to však vypálilo celkom dobre, pretože sme boli schopní trochu pozdržať Georgea. Nakoniec to bolo veľmi tesné aj s Maxom, takže si myslím, že to rozhodlo z pohľadu získaných bodov,” popýšil sa svojím príspevkom do tímovej pokladnice.

Súvisiace články

Diskusia