logo F1online.skF1online.sk

Hamilton sa hnevá sám na seba: Tím si zaslúžil viac, možno mu to prinesie Kimi

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala31. 8. 2024

Po kvalifikácii v Monze bolo v padoku viacero jazdcov, ktorí neboli spokojní so svojím výkonom. Okrem Landa Norrisa a Maxa Verstappena aj Lewis Hamilton, ktorý vraj priam zúril z toho, že nezískal pole position, hoci ju mal na dosah.

Hamiltonovi ušlo kvalifikačné víťazstvo o 186 tisícin sekundy. Nejde o žiaden výrazný prepad, v minulom roku by pohodlne stačil na zisk druhej priečky. Sezóna 2024 je však extrémne vyrovnaná, a tak sedemnásobný šampión bude štartovať až zo šiestej pozície.

Mohol však štartovať z pole position. Pred mikrofónom Sky Sports si to uvedomoval a bolo to vidieť. “Som rozzúrený. Totálne zúrim, pretože som mohol byť na pole position,” sypal si popol na hlavu Lewis Hamilton. “Myslím si, že som mohol stáť v prvom rade, minimálne v prvom rade. Nakoniec som to však nezvládol.”

So svojím kolom nebol spokojný ani Lando Norris, ktorý mohol nájsť nejaký čas k dobru. Práve preto mal Mercedes využiť túto príležitosť. Dostať sa na čelo bolo reálne. “V prvej zákrute som stratil jeden a pol desatiny, resp. cez prvú a druhú zákrutu, a v poslednej zákrute som prišiel o ďalšiu desatinu,” vypočítal sedemnásobný šampión. Dve a pol desatiny by mu stačili na to, aby preskočil päť pilotov pred sebou.

Na výhovorky v Monze nebol priestor. “Nemôžem z toho viniť nikoho iného, len seba. Je to…” chvíľu hľadal slová. “Kvalifikácia je už istú dobu mojou slabinou, nedokážem to vyriešiť. Budem sa snažiť.”

Lewis sa napokon poďakoval tímu a vyjadril nádej, že keď už nie on, aspoň jeho nástupca Andrea Kimi Antonelli dokáže všetkým mechanikom, inžinierom a celému tímu priniesť to, či si zaslúžia za svoju prácu.

“Najbližších pár hodín si zrejme budem búchať hlavu o stenu, no napokon sa musím pohnúť ďalej. Máme dobré auto na preteky, tím cez víkend odviedol úžasnú prácu. V aute sa cítim oveľa lepšie ako na posledných pretekoch. Tím si zaslúžil viac, tak možno sa toho dočká s Kimim,” nádejá sa Hamilton, ktorého len sotva rozveselila poznámka reportérky, že v Monze bude štartovať z najlepšej pozície od roku 2021.

Súvisiace články

Diskusia