logo F1online.skF1online.sk

Horner podpichol Wolffa a pripomenul, že Red Bull má všetko vo svojich rukách

Christian Horner
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala27. 8. 2024

Prestup Maxa Verstappena do Mercedesu sa v sezóne 2025 neuskutoční, hoci Toto Wolff prezradil, že v lete sa stretol s manažmentom Maxa Verstappena a pred sezónou 2026 by sa ešte mohli skrížiť ich cesty. Christiana Hornera už táto téma unavuje, no využil ju aj na to, aby šéfa Mercedesu podpichol a pripomenul, že všetko sa bude odvíjať od výkonov Red Bullu.

Toto Wolff od začiatku sezóny upozorňoval na to, že pomer síl sa môže zmeniť. Na jar sme si z jeho túžby získať do tímu Maxa Verstappena mohli robiť žarty, ale nakoniec sa pomer síl skutočne zmenil. Red Bull prišiel o svoju dominanciu a Mercedes ho míľovými krokmi doháňa. To by mohla byť motivácia na prestup do Brackley, no aj v súvislosti s rokom 2026, v ktorom by mal opäť rozhodovať výkon pohonných jednotiek.

Táto téma sa však na pár mesiacov odloží. Verstappen bude mať čas na to, aby sa informoval o vývoji pohonnej jednotky Red Bullu, zozbieral zákulisné informácie o Mercedese a nakoniec sa rozhodol. Christian Horner sa však odchodu Maxa Verstappena nebojí.

“Prekvapuje ma, že sa na túto tému v médiách tak otvorene a tak veľa diskutuje,” vyhlásil Christian Horner v Holandsku. “Situácia medzi nami a Maxom bola vždy veľmi jasná. Ostatní môžu rečniť, ale my sme v pohode so súčasnou situáciou.”

Podľa šéfa červených býkov má Milton Keynes všetko vo svojich rukách. Veľmi obratne tiež pripomenul, že ani Mercedes nejazdil ako z veľkej knihy. “Teraz je na nás, aby sme si splnili svoje úlohy. Máme dohodu až do roku 2028, takže je na nás, aby sme odviedli svoj kus práce. A dnes som nevidel, že by Totovo auto podalo až taký dobrý výkon…”

Horner však naznačil, že aj Verstappen by za istých podmienok mohol opustiť tím, ak sa bude monopost ďalej prepadávať. “Pozrite, rok 2028 je ešte veľmi ďaleko. Je na nás, aby sme pripravili víťazné auto. Budete tu vy v roku 2028?” obrátil sa na reportérov. “Viete, rok 2025… Každý kontrakt má v sebe výkonnostné položky. Nebudeme hovoriť o tom, čoho sa tie položky týkajú, ale ak pripravíme konkurencieschopné auto, tak vieme, ako sa veci majú.”

Súvisiace články

Diskusia