logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Sme trochu pomalí a nevieme, ako to vylepšiť

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala23. 8. 2024

Letná prestávka bola pre tímy veľmi dobrou príležitosťou preskupiť sily, pozrieť sa na posledné veľké ceny a nájsť výkon k dobru. Red Bullu sa to však zatiaľ nedarí. Max Verstappen po piatkových tréningoch v Holandsku nepôsobil veľmi spokojne.

Verstappen v druhom tréningu obsadil len piate miesto so stratou troch desatín sekundy na Georgea Russella. Hovorí sa, že v piatok ešte nikto veľkú cenu nevyhral, no druhý tréning nám predsa len ponúkol pár indícií. Red Bull totiž mierne nezaostával len v kvalifikačných simuláciách, ale aj v tých pretekových.

Max Verstappen, Lando Norris a Lewis Hamilton absolvovali podobne dlhé stinty na stredne tvrdých pneumatikách, no Holanďan bol najpomalším jazdcom z tejto trojice. Lando Norris dosahoval časy na úrovni 1:15,6, Lewis Hamilton 1:16,0 a Max Verstappen 1:16,1.

Prehľad pretekových simulácií na stredne tvrdých pneumatikách z druhého tréningu

“V prvom tréningu sme toho veľa neodjazdili, ale v druhom tréningu sme už mohli vidieť niečo viac z toho, kde sa nachádzame,” povedal pre oficiálny web F1 Max Verstappen. “Boli sme tak trochu pomalí v krátkych stintoch a tak trochu pomalí v dlhých stintoch. Čaká nás nejaká práca.”

Red Bull podľa svojho hviezdneho jazdca netuší, ako by sa mohol zlepšiť. Pomôcť mu tak môže fakt, že v sobotu má pršať a piatkové jazdy nebudú také dôležité. V nedeľu sa však vyčasí. Ak si Lando Norris udrží toto skvelé tempo, Red Bull bude mať problém. “V tejto chvíli nemáme jasnú odpoveď na otázku, ako to zlepšiť. Pozrieme sa však na jednotlivé veci. Skrátka sme boli trochu pomalí, to je všetko.”

Verstappen napokon skonštatoval, že pri pohľade na výsledky nie je veľmi sklamaný ani zarazený. Svojím spôsobom si už zvyká. “Tak sme na tom boli aj posledných pár pretekov. Nie je to veľké prekvapenie. Pokúsime sa nájsť len o čosi viac výkonu na nedeľu.”

Sergio Pérez sa ocitol až v druhej desiatke výsledkovej listiny so stratou šiestich desatín na tímového kolegu. Na prvý pohľad by sme mohli povedať, že Mexičan pokračuje tam, kde pred letnou prestávkou skončil, no on to vidí trochu inak.

“Dosť sme toho testovali. Myslím si, že sme mali o čosi lepší deň, než čo ukazuje poradie,” vyhlásil Sergio Pérez. “V dvanástej zákrute som spravil chybu a vyšiel som z trate, takže som stratil pár desatín. Čaká nás však práca, najmä z hľadiska dlhých stintov, aby sme sa pokúsili vyrovnať ľuďom pred nami.”

Rodák z Guadalajary absolvoval svoje jazdy na stredne tvrdých pneumatikách rovnako ako Verstappen, no bol v priemere ešte o ďalšie tri desatiny pomalší. “Jazdili sme s celkom inak nastavenými autami, takže nás čaká rušný deň.”

Súvisiace články

Diskusia