logo F1online.skF1online.sk

Stretnutie v Milton Keynes nemalo nič spoločné s jazdcami, tvrdí Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 8. 2024

Sergio Pérez prišiel do Holandska ako pilot Red Bullu. Keď sme sa po pretekoch v Belgicku tešili na letnú prestávku, bola to jedna z najpálčivejších otázok formulového leta. Stajňa z Milton Keynes nakoniec reagovala promptne a rýchlo neoficiálne odkázala, že jazdecká zostava sa nemení. Pérez tak počas mediálnych povinností v Zandvoorte mohol nasadiť kamennú tvár a tvrdiť, že všetko to boli len mediálne špekulácie a má platnú zmluvu na ďalšie dva roky.

Keď Sergio Pérez odchádzal po Veľkej cene Belgicka na dovolenku, podľa mnohých to mala byť jeho labutia pieseň vo Formule 1. Budúcnosť mexického pretekára visela na vlásku, aspoň tak sme to vnímali pri pohľade na jeho výkony, ale hlavne pri pohľade na vyjadrenia Helmuta Marka. Ten niekoľkokrát pred novinármi zopakoval, že po pretekoch v Belgicku letí do Milton Keynes, kde je naplánované „komplexné prehodnotenie situácie“.

Keďže to vždy spomenul pri hodnotení Pérezových výkonov, z pochopiteľných dôvodov sme si mysleli, že hovorí o ňom. Podľa Mexičana však bolo všetko inak. „Z veľkej časti to boli všetko len špekulácie,“ povedal sebavedomo Pérez po príchode do Holandska.

„Stretnutie nemalo nič spoločné s jazdcami a bolo čisto o výkonnosti. Myslím si, že pokiaľ ide o špekulácie, povedal som k nim všetko. Som plne oddaný tímu,“ vyhlásil rodák z Guadalajary.

„Mám kontrakt na ďalšie dva roky a som plne oddaný Red Bullu. Chceme otočiť vývoj v náš prospech a už som k tomu asi povedal všetko, čo som mal,“ zopakoval Pérez.

Ten však už nemohol poprieť, že mu letná prestávka padla vhod a prišla v najlepšom čase. Spolu so svojím tímom má drobnú nádej, že po letnej prestávke sa nepriaznivý vývoj otočí. Nemôžu v to však len dúfať, ale musia pre to aj niečo urobiť.

„V podstate som odcestoval a úplne vypol,“ zhodnotil Pérez svoje letné prázdniny. „Počas letnej prestávky ste však vždy podvedome so svojimi inžiniermi a chcete vedieť, čo je nové. Povedal by som, že Red Bullu padla prestávka vhod. Dokázali sme nájsť veľa vecí. Aspoň vieme, ako je na tom naše auto.“

„Viete, nasadili sme jeden alebo dva balíky vylepšení, ktoré nás pravdepodobne zviedli na nesprávnu cestu. Teraz však presne vieme, ako monopost funguje. To je veľmi dobrá správa, pretože podľa mňa nám to v posledných pár pretekoch nebolo také jasné. Či to dokážeme napraviť a vrátiť sa na predchádzajúcu úroveň, to je druhá otázka. Myslím si však, že je to viac ako možné,“ uzavrel odhodlaný Pérez.

Súvisiace články

Diskusia