logo F1online.sk

V Racing Pointe nechápu, prečo sa Strollove intermediálky tak drobili

Lance Stroll pred Sergiom Pérezom
© BWT Racing Point F1 Team
Ladislav Király
Ladislav Király16. 11. 2020

Lance Stroll prekvapujúco vyhral kvalifikáciu na Veľkú cenu Turecka a svoju pozíciu si držal ešte aj po polovici pretekov. Z gúm do dažďa prezul v deviatom kole na intermediálky a v 36. kole zašiel po ďalšie.

Ako sa však ukázalo, asi tak nemusel spraviť a mohol to skúsiť dotiahnuť až do cieľa. Lewis Hamilton totiž v ôsmom kole prezul na opotrebované intermediálky a zvládol to, no a zvládol to aj Sergio Pérez, ktorý prezúval v desiatom kole. Ten dostal nové intermediálky.

Stroll prišiel do boxov z prvého miesta, napokon však skončil až deviaty. Malo teda toto prezutie nejaký význam?

„Je fakt škoda, že Lance nedosiahol taký výsledok, aký si zaslúžil,“ povedal šéf tímu Racing Point Otmar Szafnauer. „S tlakom štartu z pole position sa vyrovnal veľmi dobre. Bol bezchybný a vybudoval si viac ako desaťsekundový náskok. Ale platilo to len dovtedy, kým jeho pneumatiky fungovali tak, ako sme očakávali.“

„V danej chvíli bolo ťažké posudzovať podmienky, ale napokon sme urobili správne. Prezuť Lanca na intermediálky bolo určite lepšie, ako čakať na podmienky pre sliky, ktorých by sme sa napokon ani nedočkali. Musíme sa pozrieť len na to, prečo mal Lance s novými intermediálkami problémy s drobením gúm. Práve preto sa totiž na pódiu neobjavil vedľa Checa.“

Pérez sa po Strollovom odchode do boxov dostal do vedenia, ale o chvíľu ho predstihol Lewis  Hamilton. V samom závere ho na chvíľu predbehol aj Charles Leclerc, ktorý však spravil chybu a padol na štvrtú priečku. Mexičan teda skončil druhý.

„V podaní Checa to bol excelentný výkon a pódium je pre nás skvelé. Určite môžeme byť hrdí na to, že v náročných podmienkach sme počas značnej chvíle mali na čele obe autá. Checo dokázal v úvode gumy do dažďa veľmi dobre manažovať a potom v správny okamih prezul na intermediálky. S tými dal potom na meniacom sa povrchu 48 kôl, čo bola obrovská výzva, ale zabezpečilo mu to druhé miesto,“ dodal Szafnauer.

Súvisiace články