logo F1online.skF1online.sk

Pérez si je “stopercentne” istý, že za Red Bull bude jazdiť aj po VC Belgicka

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 7. 2024

Má Sergio Pérez šancu udržať sa v Red Bulle? Štatistiky z posledných súťažných víkendov pôsobia hrozivo, no podľa Mexičana sa stále nič nedeje. Je skalopevne presvedčený, že Red Bull sa ho po letnej prestávke nezbaví.

Za posledných sedem veľkých cien sa Sergiovi Pérezovi podarilo získať len 21 bodov. Ak si to porovnáme s Maxom Verstappenom, ktorý ich oproti nemu za ten istý čas nazbieral neuveriteľných 129, tak vyvstáva otázka, či si vôbec zaslúži pokračovať v tíme, ktorý v súčasnosti vedie konštruktérsky šampionát.

Na tlačovej konferencii tak dostal otázku, či si je “stopercentne istý” tým, že po letnej prestávke opäť zasadne do monopostu Red Bullu. “Áno, správne,” odpovedal suverénne, akoby celkom zabudol na to, že po posledných siedmich veľkých cenách sa môže porovnávať akurát tak s Nicom Hülkenbergom a pilotmi Aston Martinu, ktorí sa ani nedovážia povedať, že by patrili vyššie ako do stredu poľa.

Ako je možné, že si je tým taký istý? Odpoveď na túto otázku bola absolútne suverénna a v žiadnom divákovi nezanechala ani štipku pochybnosti. “Pretože som,” vysvetlil. “Viem, čo mám v zmluve a viem, že tím mi dôveruje. Viem tiež, na čo sa teraz koncentrujeme, a síce odviesť dobrú prácu na trati.”

Helmut Marko však už niekoľko týždňov hovorí, že “všetko je otvorené” a že sa rozhodne počas letnej prestávky. Vari športový poradca Red Bullu len tára do vetra? Médiá sa na tieto Markove slová spýtali aj Péreza. “To je otázka naňho. Ja neviem.”

“Nebavil som sa s ním o tejto konkrétnej veci,” pokračoval Mexičan, o ktorom, zhodou okolností, v posledný júlový deň vyjde dokumentárny seriál s titulom “Nikdy sa nevzdávaj”. “Cítim, že celý tím sa naplno koncentruje na to, aby sme našu sezónu vrátili na správnu koľaj. Zvyšok sú čisté špekulácie.”

“Tím pracuje veľmi tvrdo na tom, aby túto sezónu vrátil na správnu koľaj a vyhral konštruktérsky šampionát. Všetci na tom pracujeme. Nemali sme rozhovory o ničom inom, len o tom, ako túto sezónu vrátiť na správnu koľaj,” zopakoval aj tretíkrát.

Napokon však ubezpečil, že sa ho nijako nedotýkajú Markove vyjadrenia, ktorými rozdúchava špekulácie. “Takto náš tím funguje, takto to je. Som s tým v pohode. Koncentrujem sa na tím, aby sme vyťažili maximum z tímu, z nášho auta. Ako som povedal, ten zvyšok sú číre špekulácie,” uzavrel Pérez.

Súvisiace články

Diskusia