logo F1online.skF1online.sk

Vowles a Sargeant vraj prestali komunikovať: Nedostávam spätnú väzbu, priznal Logan

Logan Sargeant
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 7. 2024

Asi si nemusíme zakrývať oči pred skutočnosťou, že tohtoročná sezóna je labuťou piesňou Logana Sargeanta vo Formule 1. Williams verejne koketuje s Carlosom Sainzom a Valtterim Bottasom, kým americký pretekár je spájaný s úplne novým projektom talianskeho tímu Prema v americkej sérii IndyCar. Správy zo zákulisia i vyjadrenia samotného Logana naznačujú, že došlo k totálnemu ochladeniu vzťahov.

Aj keď Sargeant stále neporazil svojho tímového kolegu v kvalifikácii, jeho výkony sa v poslednom období mierne zlepšili. V Maďarsku sa kvalifikoval so stratou jednej desatiny hneď za Albonom, v Silverstone stratil vyše dve desatiny a v Rakúsku opäť jednu desatinu – v šprintovej kvalifikácii ho dokonca porazil. Taký Seergio Pérez môže o niečom podobnom len snívať.

Bohužiaľ pre Logana, je to príliš málo a príliš neskoro. Zdá sa však, že jemu je to už v podstate jedno. Bývalý pilot Formuly 1 a dnes jazdec IndyCar Marcus Ericsson pre podcast F1 Viaplay načrtol, že americký mladík necíti v Grove teplo rodinného krbu.

„Tento víkend mi niekoľko Sargeantových známych povedalo, že to preňho nie je žiadna sranda. Podľa neho je to naozaj náročné. S Jamesom Vowlesom sa vraj už ani nerozprávajú a ledva sa pozdravia. Úplne sa izolovali,“ uviedol Ericsson.

Nuž, mohla by to byť prostá špekulácia. Vowles patrí medzi uznávaných bossov a aj sám Alex Albon ocenil prístup nového šéfa. Viac ako slová o tom svedčí Alexov podpis na novej zmluve. A že je to „ťažké“? Nuž, kto sa bojí, nech nechodí do lesa.

Problém je však v tom, že aj slová samotného Sargeanta svedčia o úplnej letargii. Americký pretekár dostal v Maďarsku otázku, či prišla nejaká spätná väzba od šéfa Jamesa Vowlesa po dobrom výkone v Silverstone a jedenástom mieste. Šéf tímu hovorí, že ďalší osud sedačky po boku Alexa Albona sa intenzívne vyhodnocuje, takže prítomných reportérov zaujímalo, či sa vyhodnocujú aj výkony Sargeanta.

„Nie, v skutočnosti som žiadnu spätnú väzbu nedostal,“ priznal Sargeant. Na opakovanú otázku, či ho táto skutočnosť frustruje a rád by si vypočul spätnú väzbu od šéfa, odpovedal: „Nie, ani nie. Ako som povedal, snažím sa podávať čo najlepšie výkony na osobnej úrovni.“

„Chcem prísť na okruh a odvádzať dobré výkony pre všetkých chlapcov a dievčatá, ktorí tvrdo pracujú pre mňa a moje auto. Snažíme sa každý jeden víkend maximalizovať našu výkonnosť. V konečnom dôsledku ja najlepšie viem, kedy som zo seba vydal to najlepšie. Snažím sa to dokázať a oplatiť im ich tvrdú prácu,“ povedal Sargeant.

Súvisiace články

Diskusia