logo F1online.skF1online.sk

Russell chcel siedmu priečku, no prekvapil ho Pérez

George Russell
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala22. 7. 2024

Po vypadnutí v prvej časti kvalifikácie na Hungaroringu nemôžete mať veľké oči. George Russell preto dúfal, že by mohol získať siedmu priečku, čo sa mu však nepodarilo. Do cieľa dorazil za Sergiom Pérezom, ktorý svojou rýchlosťou prekvapil.

Sergio Pérez a George Russell odjazdili väčšinu nedeľných pretekov neďaleko od seba. Štart sa vydaril Russellovi, ktorý v prvom stinte jazdil pred Red Bullom, ale červení býci sa vďaka undercutu vrátili dopredu. Mercedes potom už len reagoval na stratégiu súpera.

“Dúfali sme, že obsadíme siedme miesto. Checo mal však skvelé preteky, jeho rýchlosť nás trochu prekvapila,” povedal George Russell. “Podľa papierových predpokladov sme si mysleli, že budeme nejakých 50-60 sekúnd za lídrom, no nakoniec sme stratili 40 sekúnd. Berieme teda aj tieto veľmi malé pozitíva. Sme však radi, že Lewis bol na pódiu. Gratulujem tiež Oscarovi k jeho prvému víťazstvu.”

Mercedes získal už piate pódium v rade, čo sa mu nepodarilo od roku 2022. Aj napriek nedeľnému sklamaniu tak strieborné šípy majú dôvod na radosť. Pred letnou prestávkou si navyše budú môcť ešte vylepšiť náladu na VC Belgicka.

“Môžeme povedať, že z týchto piatich víkendov sme na tomto boli najmenej konkurencieschopní. Lewis bol na pódiu, čo je skvelý výsledok pre náš tím,” poznamenal Russell, ktorý verí, že sa mohol pohybovať niekde na jeho úrovni.

“Za normálnych kvalifikačných okolností by sme boli vpredu a bojovali o pozície od tretieho po piate miesto. Som teda sklamaný po sobote, ale taký je šport. Ak spravíte chybu, potrestá vás,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia