logo F1online.skF1online.sk

Sainza mrzí pokazený štart: Škoda, že to prišlo práve na Hungaroringu

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala21. 7. 2024

Ferrari si pred pretekmi dávalo za cieľ zisk štvrtého a piateho miesta. Spokojnosť preto nepanuje, keďže Carlos Sainz obsadil až šiestu priečku. Navyše verí, že keby nepokazil štart, tak mohol skončiť aj na pódiu.

Rodák z Madridu sa po kvalifikácii postavil na štvrté miesto. Po zhasnutí červených svetiel sa však začal prepadávať poradím. Prišiel o tri pozície a na chvíľu bol dokonca za Fernandom Alonsom. Aston Martinu chýbala rýchlosť, nuž sa rýchlo cez svojho krajana dostal, ale celý prvý stint odjazdil s približne trojsekundovým mankom na Charlesa Leclerca.

“Žiaľ, mali sme prvý zlý štart v sezóne a to na mieste, kde vás to vyjde veľmi draho,” zhodnotil Carlos Sainz. “Musíme rozanalyzovať, či to bola moja procedurálna chyba, alebo sme to skrátka neodhadli dobre s nastavením spojky, ktoré by zapríčinilo nadmerné pretáčanie kolies, čoho sme dnes boli svedkami.”

“Pustíme sa do analýz. Jeden zlý štart za sezónu je OK, no je nešťastné, že sa to stalo práve tu na Hungaroringu,” trápil sa španielsky pretekár, ktorý ani v nasledujúcich fázach pretekov sa nedokázal výraznejšie priblížiť k jazdcom pred sebou.

Keď medzi sebou nebojovali, prinajlepšom kopíroval ich tempo, čo by na Hungaroringu určite nestačilo na predbiehací manéver, aj keby sa k nim dostal bližšie. V závere po kolízii Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom sa dostal do závesu za Holanďanom, ale mohol už len dúfať, že bude nasledovať penalizácia. Inak sa na vyššiu priečku nedalo prebojovať.

Sainz prikývol, že jeho osud bol do veľkej miery spečatený. “Následne ste už prakticky pripútaní k svojej aktuálnej pozícii. Keby sme po prvej zákrute boli na štvrtom mieste, myslím si, že sme to štvrté miesto mohli získať. Pri týchto Maxových pretekoch plných problémov možno aj tretie.”

“Je to škoda, pretože som sa celý víkend v aute cítil dobre. Aj keď je pravda, že dnes to bolo náročnejšie s vyvážením a plne natankovaným autom, ale v poslednom stinte sme mali lepšiu rýchlosť a darilo sa mi dobehnúť všetkých ostatných. Bolo však už trochu neskoro,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia