logo F1online.skF1online.sk

Nechcem ukázať mojim deťom, že som sa vzdal, hovorí odhodlaný Pérez

Sergio Pérez, zničený monopost po nehode
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 7. 2024

Keď sa vám zdá, že to už nemôže byť horšie, príde takáto nehoda. Výkony Sergia Péreza v kvalifikáciách i pretekoch sú dobré dva mesiace absolútne príšerné, z posledných piatich víkendov trikrát nezabodoval a špekulácie o jeho odchode sa rozšírili ako lesný požiar. V zúfalej situácii si však Checo snaží udržať odhodlanie a ako motivácia mu slúži aj jeho veľká rodina.

Byť dvojkou Maxa Verstappena je pravdepodobne najťažšia práca vo Formule 1. Okrem toho nie je ľahký ani život pod vedením Christiana Hornera a hlavne Helmuta Marka. Kým prvý menovaný sa snaží ochraňovať svojho jazdca, ten druhý absolútne otvorene šíri špekulácie o Pérezovej ďalšej budúcnosti.

Bolo to trochu vtipné, keď Christian Horner v Maďarsku naznačil, že médiá čeria vody a šíria špekulácie, ale bol to Helmut Marko osobne, kto povedal, že je všetko otvorené a tím vyhodnotí situáciu počas letnej prestávky. Médiá teda nič nešíria, priamo Red Bull sa podieľa na podrývaní psychiky svojho jazdca.

Pérez sa ocitol sám proti všetkým, ale jedným dychom treba dodať, že za túto situáciu si môže on sám. Formula 1 však nie je najdôležitejšia vec na svete a otec štyroch detí to sám nepriamo povedal, keď svoje ratolesti označil za zdroj motivácie pri otázke, či ho Formula 1 stále baví. „Nepovedal by som zábava, ale výzva. Je to psychicky náročné, ale najľahšie by bolo sa vzdať. Po takej kariére by bolo ľahké povedať, že mám dosť,“ povedal mexický pretekár.

„Toto však nie je lekcia, ktorú chcem dať svojim deťom, nechcem im ukázať, že ich otec mal takýto charakter. Chcem sa vrátiť a ja sa vrátim. Nevzdám sa,“ vyhlásil odhodlane Pérez.

Z dvadsiatich jazdcov na súčasnom štartovom rošte sú len traja otcami. Okrem Péreza, ktorý má štyri deti, sú tu ešte piloti Haasu Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg. Pre Checa je to dobrá pripomienka toho, že Formula 1 nie je najdôležitejšia vec na svete, aj keby v auguste prišiel obávaný telefonát od vedenia Red Bullu.

Pérez však zostáva pevne odhodlaný. Keď dostal pre jazdca možno tú najťažšiu otázku, či sa obáva, že príde o miesto, odpovedal bez váhania. „Nie. Ako som povedal už predtým, pre mňa sa tým nič nemení. Som odhodlaný zvrátiť priebeh sezóny a sústrediť sa na moju výkonnosť,“ povedal odhodlane mexický pretekár.

Súvisiace články

Diskusia