logo F1online.skF1online.sk

Pérezova psychika dostala ďalšiu ranu: Bolí to, keď takto sklamete celý tím

Nehoda Sergia Péreza
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala20. 7. 2024

Pred 24 hodinami sa Sergio Pérez usmieval od ucha k uchu. Po dlhých týždňoch to bol prvý skutočný úsmev na Mexičanovej tvári, ale Hungaroring mu ho hneď na druhý deň zmyl z tváre. Za sebou má ďalšiu ťažkú sobotu, nehodu, vypadnutie v Q1 a pred sebou mizivé vyhliadky na zisk bodov.

Prvá časť kvalifikácie sa pre Sergia Péreza vyvíjala dobre. Po prvom kole držal krok s tímovým kolegom a zdalo sa, že konečne bez problémov postúpi do druhej časti. Jeho tretí meraný pokus sa však premenil na katastrofu.

Na okruhu začalo opäť o čosi silnejšie kropiť, no piloti stále jazdili na slikoch. Viacero jazdcov muselo na vlhkej trati korigovať svoj monopost a aj sa im to darilo. Potom sa však do ôsmej zákruty prihnal Sergio Pérez. Pred ňou vyšiel na obrubník, čo zrejme prispelo k tomu, že s vlhkými kolesami stratil kontrolu nad svojím autom a vrazil do bariéry.

“Osychalo to. Už sme takmer všade prechádzali cez obrubníky a pneumatiky boli čoraz teplejšie,” opisoval svoju nehodu Sergio Pérez. “Snažil som sa vylepšiť svoj čas. Keď som zatočil, prešiel som cez obrubník a zdá sa, že to ma vystrelilo preč.”

“Je to veľmi ťažké, keď nesplníte, čo sa od vás očakáva. Je to jeden nezdar za druhým. Pozitívom je aspoň to, že sme mali rýchlosť,” utešoval sa pilot Red Bullu, ktorý to má už veľmi nahnuté. “Som veľmi sklamaný, pretože až doteraz sme mali silný víkend. Keď takto sklamete celý tím, bolí to. V konečnom dôsledku som však taký odhodlaný, aký som ešte nikdy nebol, sa vrátiť na pozície, na ktoré náš tím patrí.”

Odhodlaný môže byť, no otázka znie, koľko ešte príležitostí mu dá jeho zamestnávateľ? Tlak sa stupňuje. Len pred pár týždňami podpísal nový kontrakt a zrazu sa zdá, že počas letnej prestávky by oň mohol prísť.

Jenson Button po víkende v Silverstone vyhlásil, že ak Pérez v Maďarsku nezaboduje, tak by ho mal Red Bull vymeniť. S tými bodmi to nevyzerá ružovo. Hungaroring nie je ako stvorený na predbiehanie a Red Bull už nemá takú výhodu ako vlani.

“V nedeľu nás čaká veľmi ťažká úloha. Pred nami sú dlhé preteky,” poznamenal Sergio Pérez a pár sekúnd hľadal ďalšie slová. “Myslím si, že budem musieť vytesniť ten hluk naokolo a sústrediť sa na svoju prácu. Ako som povedal, tento piatok bol najlepší v sezóne, takže určite robíme pokroky. Náš čas príde. Žiaľ, takto sa to zbiera, uvedomujem si to. Rýchlo to musím zmeniť.”

“Teraz som to zbabral, ale zajtra nás čaká nový deň a ďalšia príležitosť,” doplnil v rozhovore pre Viaplay.

X/F1

Súvisiace články

Diskusia