logo F1online.skF1online.sk

Alonso je spokojný s dvojitými bodmi, Stroll mal v daždi „plné gate“

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2024

Aston Martin nechal v Silverstone aspoň trochu zabudnúť na mizériu z posledných týždňov. V Španielsku a Rakúsku sa britský tím k bodom ani nepriblížil, čo ešte zvýšilo tlak pred domácimi pretekmi. Tie však stajňa, ktorej továreň priamo susedí s okruhom v Silverstone, zvládla so cťou a odnáša si množstvo bodov za siedme a ôsme miesto.

Lance Stroll opäť porazil Fernanda Alonsa. Kanadský pretekár ožil po nasadení nedávnych vylepšení, ktoré monopost AMR24 príliš nevylepšili. Solídnu formu potvrdil aj v Silverstone, kde opäť porazil dvojnásobného majstra sveta.

„Celý tím to pozdvihne,“ vyhlásil Stroll po pretekoch. „Od prvého kola prvého tréningu sme mali rýchlosť a bol to pre nás veľmi solídny víkend. Zmenili sme na aute pár vecí a veľa sme sa naučili. Dúfajme, že v tom dokážeme pokračovať.“

Kanadský pretekár má na vode celkom dobrú bilanciu. Zvládol aj nedeľnú výzvu v Silverstone, keď dážď pilotom poriadne skomplikoval život. Stroll podľa vlastných slov nesršal sebadôverou. „Nebol som si vôbec istý. Mal som plné gate. Keď začne pršať na vysokorýchlostnej trati ako Silverstone, je to veľmi ťažké. Musíte si veriť, držať nohu na podlahe a vrhnúť sa s autom do zákrut,“ hovorí rodák z Montrealu.

„Je veľmi ľahké stratiť kontrolu a skončiť v bariére. Rozhodne to boli napínavé preteky – trochu ako v Kanade. Chcel som viac, ale stále to pre nás bol dobrý deň, keďže sa toho mohlo veľa pokaziť. Som rád, že máme body,“ dodal Stroll.

Darilo sa aj Fernandovi Alonsovi, ktorý prišiel do cieľa sedem sekúnd za tímovým kolegom. Aston Martin zvládol tlak domácich pretekov a zapísal dôležité body. Po dvoch víkendoch, keď sa tím potácal hlboko v strede poľa, to je veľká úľava pre všetkých.

„Zabodovať s oboma autami nie je jednoduché – môžete vypadnúť, môžete urobiť chybu, môžete sa pomýliť pri výbere pneumatík atď. Bezchybná realizácia pretekov je sama osebe úspech,“ skonštatoval po britských pretekoch Fernando Alonso.

„Myslím si, že sme porozumeli niektorým chybám, ktorých sme sa dopustili v Španielsku a Rakúsku. Po návrate z Red Bull Ringu sme sa preskupili a na našej domácej veľkej cene pred zrakmi našich zamestnancov a našej továrne sme si chceli počínať oveľa lepšie. Som teda spokojný so siedmym a ôsmym miestom pre náš tím. Oveľa lepší víkend nás nakopne pred Maďarskom a Spa,“ dodal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia