logo F1online.skF1online.sk

Jeden z mojich najlepších výkonov za posledné roky, vyhlásil Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2024

Carlos Sainz už nemôže urobiť viac, aby prilákal potenciálnych záujemcov. V Silverstone odjazdil ďalšie fantastické preteky, bol rýchly na vode, na suchu a ku koncu zajazdil aj najrýchlejšie kolo. Kým Charles Leclerc získal v posledných dvoch týždňoch len dva body za siedme miesto v rakúskom šprinte, Carlos ich pozbieral rovných tridsať.

Medzi Leclercom a Sainzom sa tak bodový stav opäť vyrovnal. Monačan má už len štvorbodový náskok pred tímovým kolegom, ktorý zubami-nechtami udržal Ferrari na druhom mieste v Pohári konštruktérov.

Ani v Silverstone Sainz nemohol urobiť viac. Bol skvelý na mokrej i vlhkej trati, neurobil chybu a jazdil dosť rýchlo, aby si v závere mohol dovoliť pit stop navyše a útok na najrýchlejšie kolo pretekov – a tým aj bonusový bod. „Bod za najrýchlejšie kolo je príjemný bonus po solídnom dni a možno jedných z mojich najlepších pretekov v posledných pár rokoch,“ pochválil sa spokojný Sainz pre televíziu Sky.

„Všetky zastávky v boxoch sme načasovali správne a boli sme veľmi rýchli v premenlivých podmienkach. Kým lídri sa trápili, my sme sa dokázali udržať v pretekoch. Nemali sme tam byť, pretože pred dažďom nám zmizli v diaľke, ale dokázal som dotiahnuť sedem- alebo osemsekundovú stratu na Maxa za asi tri kolá,“ povedal Carlos, ktorý si na krátky okamih dovolil snívať o veľkom výsledku.

„Na chvíľu sme sa dostali do boja o pódium, ktoré však nebolo dosiahnuteľné, keďže sme neboli dostatočne rýchli. Som však spokojný a hrdý na tím za všetky správne spoločné rozhodnutia. Dostali sme sa do bitky, v ktorej sme vôbec nemali byť,“ dodal Sainz.

Pohľad na Pohár konštruktérov sa pre Ferrari víkend čo víkend zhoršuje. Nejakým zázrakom sa tím drží na druhom mieste tesne pred McLarenom, kým Mercedes už stiahol nemálo zo svojej straty. Možno už v Maďarsku uvidíme zmenu na celkovom druhom mieste. Ferrari dochádza čas a keď inžinieri nezlepšia monopost, ani takéto výkony jednotlivca nebudú stačiť na udržanie sa v najlepšej trojke Pohára konštruktérov.

„Pracovali sme veľmi tvrdo už od tréningov v snahe pochopiť počasie, kedy treba zastaviť, kedy netreba zastaviť vzhľadom na rôznu intenzitu dažďa. Pripravili sme sa dobre a zrealizovali sme takmer perfektné preteky, aj keď sme na konci dňa neboli dostatočne rýchli. Dobre som sa pobavil a musím zložiť poklonu všetkým mojim inžinierom za zrealizovanie najlepších možných pretekov pre náš tím,“ povedal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia