logo F1online.skF1online.sk

Na osychajúcej trati sme začali strácať, priznal Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2024

Ferrari nie je dopriata hladká sezóna bez prepadov formy. Od nasadenia vylepšení v Imole a Španielsku sa tím, očividne, dostáva do slepej uličky. V Silverstone bol z dvojice pilotov rýchlejší Carlos Sainz so starým monopostom.

Španielsky pretekár sa zbavil niektorých upgradov a pokračoval so špecifikáciou z Veľkej ceny Emilia Romagna. Aj keď porazil svojho tímového kolegu Charlesa Leclerca, na pole position stratil takmer sedem desatín.

Z Ferrari zazneli pred sobotou opatrné hlasy, že na vode a v chladných podmienkach by to monopostu SF-24 mohlo lepšie vyhovovať. To sa do istej miery aj potvrdilo a podčiarkol to aj Carlos Sainz. Potom sa však počasie zlepšilo. „Boli sme na ceste za pozitívnym výsledkom, ale keď trať začala osychať, strácali sme konkurencieschopnosť. Som spokojný s Q1 a Q2, ale Q3 ukázala, že stále zaostávame,“ povedal po skončení kvalifikácie Sainz pre F1 TV.

„Stále si myslím, že v Q3 sme maximalizovali náš výsledok vzhľadom na naše prípravné kolo. Fernando a Oscar bojovali, aby vôbec stihli začať svoje kolo. Za takých okolností nedokážete poriadne pripraviť svoje pneumatiky, ale beztak si nemyslím, že sme mali našliapnuté za dobrým výsledkom,“ dodal španielsky pretekár.

Ferrari tak v nedeľu čakajú ďalšie náročné preteky. Bude to ďalší víkend o minimalizácii škôd a môžeme cítiť, že do garáže tímu sa postupne vkráda frustrácia. Tím nemal pred britskou GP veľké oči a nemá ju ani po sobotnej kvalifikácii.

„Na tratiach ako Silverstone evidentne strácame. Videli sme to v rýchlych zákrutách v Barcelone a v Rakúsku, kde sme sa ocitli o krok pozadu za našimi súpermi. Bolo nám jasné, že na Silverstone, ktorý je kráľom rýchlych zákrut, sa budeme trápiť,“ skonštatoval rodák z Madridu.

„Snažili sme sa však zachovať chladnú hlavu a nasadiť ten najlepší možný balík. Aj keď sme dnes všetko maximalizovali, výsledok nám navráva, že do ďalších pretekov máme domácu úlohu. Nedeľa zrejme nebude jednoduchá, ale potrebujeme získať nejaké body,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia