logo F1online.skF1online.sk

Leclerc dúfa, že sa mýli, ale podľa jeho slov je Red Bull a McLaren „ďaleko pred Ferrari“

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 7. 2024

Ferrari prišlo do Silverstone zjavne s cieľom donekonečna testovať. Jazdci nasadili odlišné balíky a najmä Charles Leclerc v piatok poriadne bojoval so svojím monopostom. Aj keď jazda Carlosa Sainza vyzerala oveľa hladšie, nebol rýchlejší ako jeho tímový kolega.

Testovanie vo Ferrari vyzeralo dosť náročne. Charles Leclerc balansoval s monopostom na ostrí noža, niekoľkokrát sa ocitol mimo trate a zvlášť zadná časť Ferrari vyzerala dosť neposlušne. Okrem toho sa nezdá, že by bol s ťažko zvládnuteľným autom oveľa rýchlejší.

„Bol to zložitý deň, ale veľa sme sa naučili. Teraz je dôležité zanalyzovať dáta z oboch monopostov a prijať najlepšie rozhodnutia pred sobotou,“ povedal Leclerc pre F1 TV. „Musíme preskúmať veľa dát, ale všetci naplno makajú, aby pre zajtrajšok vybrali to najlepšie.“

„Bol to veľmi produktívny deň, ale, bohužiaľ, nie obzvlášť rýchly. Sme v procese skúmania všetkého, čo sme zistili, takže vám neviem povedať, akým smerom sa vyberieme do ďalšieho priebehu víkendu. Pracujeme na tom a som si istý, že prijmeme to najlepšie rozhodnutie,“ dodal Leclerc.

Keby však Ferrari zvolilo to najlepšie možné nastavenie, stačilo by to na jeden Red Bull a oba McLareny? Títo traja jazdci sa zdajú byť v Silverstone ďaleko pred ostatnými. Aj sám Leclerc tuší, že ho v Británii nečaká bitka o víťazstvo.

„Nemyslím si, že sa to podarí,“ povedal monacký pretekár s ironickým úsmevom. „Bohužiaľ, vyzerá to, že Red Bull a McLaren sú tento víkend ďaleko pred nami. Počkajme si uvidíme, ale dúfam, že sa mýlim.“

Slová tímového kolegu potvrdil aj Sainz

Carlos Sainz jazdil v Silverstone so starým balíkom z Imoly. Ten by mal byť ľahšie zvládnuteľný, ale podľa dostupných informácií aj pomalší. Podľa niektorých talianskych zdrojov Carlos výslovne žiadal svoj tím o nasadenie starej podlahy. Leclerc preukázal väčšiu dôveru vo Ferrari a jazdí s novým autom. Aj keď s ním poriadne bojuje, zdá sa, že je rýchlejší. Aj Sainz však potvrdil prorocké slová tímového kolegu o forme McLarenu.

„Obaja testujeme rôzne veci v snahe zlepšiť auto. Niektoré testy idú správnym smerom, niektoré nie, ale je to len piatok, takže môžeme skúšať, čo chceme. Uvidíme, ako sa to vyvinie,“ povedal po piatku španielsky pretekár.

„McLaren sa, rozhodne, zdá byť o krok alebo dva pred nami podobne ako v posledných pár týždňoch. Platí aj tento vékend. Samozrejme, robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme pochopili náš balík a zrýchlili ho, ale McLaren je vo vlastnej lige,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia