logo F1online.skF1online.sk

Lewis Hamilton sa chystá preniknúť do MotoGP, údajne chce kúpiť tím

Lewis Hamilton a Valentino Rossi si vymenili motorku a auto
© Monster Energy
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2024

Liberty Media so svojou novou akvizíciou čoskoro majetkovo prepojí Formulu 1 a MotoGP. Nie je však sama. Do sveta dvoch kolies sa podľa zahraničných zdrojov pokúša dostať aj Lewis Hamilton, ktorý má zálusk na tím Gresini Racing, v ktorom do konca roka bude jazdiť aj Marc Márquez.

O záujme sedemnásobného majstra sveta informoval ako prvý portál The Race, ktorému sa ozývajú zdroje už od začiatku posledného súťažného víkendu v Assene. V Assene sa mal dokonca objaviť jeden z členov Hamiltonovho tímu, zatiaľ čo Brit skúma možnosti a obchodný potenciál kúpy tímu z rúk súčasnej majiteľky Nadii Padovaniovej.

Hviezdny jazdec F1 sa nikdy netajil tým, že je veľkým fanúšikom MotoGP, a dokonca si na jej motorke aj neraz zajazdil. Napríklad v roku 2019 si vymenili stroje s Valentinom Rossim na spoločnej akcii aj vďaka sponzorom Monster a Petronas, ktorí podporujú oboch týchto jazdcov.

“Vždy som miloval motorky,” povedal vtedy Lewis Hamilton. “Už keď som bol mladší, tak som chcel jazdiť na motorkách, nie na autách, ale otec mi to nedovolil. Povedal, že sú príliš nebezpečné! On ma dostal na štyri kolesá namiesto dvoch.”

“Bola to správna voľba, pretože keby som jazdil za Valeových čias, tak by som nebol taký úspešný!” pousmial sa dnes už sedemnásobný majster sveta a najúspešnejší pilot F1 všetkých čias. “Odkedy som vo Formule 1, vlastním motorku a rád chodím na voľné jazdy. Je to fascinujúce a dá vám to novú perspektívu.”

Hamilton by týmto krokom mohol využiť svoje kontakty a zachovať aj obchodné spojenie so sponzormi, ktorí ho teraz podporujú v Mercedese, no je otázne, či sa pre nich nájde miesto aj vo Ferrari. Značky Monster a Petronas pritom v MotoGP nie sú žiadny neznámy pojem.

V neposlednom rade to bude vyhovovať aj samotnej Liberty, ktorá sa môže tešiť na to, že časť fanúšikov Formuly 1 po prípadnej kúpe tímu prejde aj na sledovanie MotoGP.

Lewis Hamilton je spolumajiteľom Denveru Broncos a v minulosti vlastnil aj tím X44 v sérii Extreme E. V sezóne 2022 dokonca získal titul o dva body pred tímom Nica Rosberga (Rosberg ostatné dve sezóny vyhral), ale pred týmto ročníkom sa zo súťaže odhlásil. Možno nastal čas opäť sa pozrieť aj za hranice Formuly 1.

Súvisiace články

Diskusia