logo F1online.skF1online.sk

Pérez sa s dierou v bočnici „šmýkal ako kačka“

Sergio Pérez
© Philip Platzer / Red Bull Ring
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2024

Sergio Pérez pokračuje v zbieraní nelichotivých výsledkov. V sobotnej kvalifikácii si minul všetky pneumatiky v Q1 a Q2, takže v záverečnom vyvrcholení bol odsúdený do úlohy štatistu a štartoval až ôsmy. V nedeľu bol poriadne hladný, ale jeho preteky v podstate ukončil incident v prvom kole.

Bol to práve Pérez, na ktorého počínanie doplatil Charles Leclerc. Samozrejme, aj sám monacký pretekár povedal, že išlo o jasný pretekársky incident, ale mexický pretekár pokračoval v agresívnej jazde a v štvrtej zákrute sa stretol s Oscarom Piastrim. Checo sa súpera pokúsil agresívne vytlačiť z trate, podobne ako v prvej zákrute mu to vyšlo, ale tentoraz nie bez následkov.

„Bohužiaľ, v štvrtej zákrute sme pri súboji s Piastrim utrpeli veľké poškodenie,“ povedal Pérez pre F1 TV. „Bočnica bola kompletne zničená, nemal som žiadny prítlak a šmýkal som sa ako kačka.“

„Nezáležalo, aké pneumatiky som mal obuté alebo v akej fáze pretekov som jazdil, skúšal som všetko možné, ale bolo to veľmi ťažké,“ dodal mexický pretekár.

Ten sa nakoniec musel skloniť aj pred Haasom Nica Hülkenberga a skončil siedmy. Aj keď v závere veľmi tlačil na nemeckého pretekára, nemal dostatočnú rýchlosť na predbehnutie. Nič to však nemení na skutočnosti, že v Rakúsku sa mohol kvalifikovať lepšie a dostať sa do lepšej pozície na štarte, čím by sa vyhol chaosu v prvom kole.

„Keď vidíme svetlo na konci tunela, odrazu ide všetko proti nám, ako napríklad pri tomto poškodení bočnice. Pretekové tempo vyzeralo dobre a v úvodných fázach pretekov som sa dokázal držať súperov aj s poškodeným autom. Je to veľká škoda, že sme nedokázali vyťažiť maximum z dnešných pretekov,“ povedal sklamaný Pérez.

Súvisiace články

Diskusia