logo F1online.skF1online.sk

Norris: Nechal som otvorené dvere ako amatér

Max Verstappen, Lando Norris a Oscar Piastri
© X/F1
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl29. 6. 2024

Opäť raz bol veľmi blízko, no znovu to nevyšlo na ten najvyšší stupienok. Lando Norris v úvode šprintu dobiedzal na Maxa Verstappena, a na pár sekúnd sa cez neho dostal na čelo. Napriek tomu sa triumfu nedočkal.

Lando najprv odvážne zaútočil na majstra sveta po vnútrajšku tretej zákruty, a dostal sa na prvé miesto. Na rovinke mu zostalo otvorené DRS, aj tak sa však na jej konci neudržal pred Verstappenom.

„Chcel som svoju šancu využiť na maximum. Krátko po predbehnutí som to však pokazil a nechal som otvorené dvere ako amatér,“ sypal si Lando Norris popol na hlavu.

Bitku medzi Norrisom a Verstappenom šikovne využil Oscar Piastri, ktorý sa cez svojho skúsenejšieho kolegu prešmykol na druhé miesto. Austrálčan však očividne nestačil na tempo Maxa Verstappena, a v závere sa skôr bránil pred tímovým kolegom.

Mohol McLaren lepšie zmanažovať šprint, prípadne prehodiť svojich jazdcov, aby sa mohol Norris pokúsiť o ešte jeden útok na Verstappena?

„Nemyslím si, že sme ako tím mohli urobiť viac. S Oscarom sme férovo pretekali. Predbiehanie bolo ťažké, zvlášť, keď sa poradie ustálilo a pneumatiky boli horúce. Mali sme fajn tempo, no asi nie také, aké by stačilo na Maxa. Dnes bol na nás prirýchly,“ pokračoval britský pilot.

McLarenu v šprinte opäť niečo na holandského šampióna chýbalo. Tie najdôležitejšie časti víkendu sú však ešte pred nami – dnešná kvalifikácia a hlavné preteky. V nich sa papájoví znovu pokúsia zaútočiť na Red Bull, resp. v súčasnej situácii zrejme na Maxa Verstappena.

„Šprint bol dobrý, s Maxom to bola na začiatku zábava. Nejaké veci som mohol urobiť lepšie, mali sme však veľmi silnú rýchlosť. A to najmä ku koncu. S Oscarom to bola tiež fajn bitka, no v strednom sektore som strácal v špinavom vzduchu. Získali sme dosť bodov. Zajtra je nový deň a pokúsime sa o to znovu, určite na to máme,“ uzavrel Lando Norris.

Súvisiace články

Diskusia