logo F1online.skF1online.sk

Horner bráni Péreza: Pokiaľ viem, náš náskok sme navýšili

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala26. 6. 2024

Sergio Pérez má pre svoje výkony mnohých odporcov a kritikov, ale stojí za ním ten najdôležitejší človek, ktorý rozhoduje o jeho budúcnosti. Christian Horner bránil svojho jazdca aj po pretekoch v Španielsku.

Damon Hill v nedeľu sledoval jazdu Sergia Péreza s nadvihnutým obočím. Kto by aj nepochyboval o správnosti rozhodnutia predĺžiť s ním zmluvu, keď v priebehu štyroch veľkých cien získal osem bodov? To je rovnako veľa ako Fernando Alonso a Lance Stroll v monoposte, ktorý je na piatom mieste konštruktérskeho šampionátu.

“Ťažko sa to chápe. Sedí v najlepšom aute zároveň s McLarenom, ale nedokáže sa vyrovnať Maxovi, čo teraz predstavuje štyri alebo päť pozícií na rošte,” komentoval Damon Hill v priamom prenose Sky Sports. “Pre Red Bull je to katastrofálne, ak chcú zbierať maximálny počet bodov. Nemá ani zďaleka dostatočnú rýchlosť na to, aby pomohol Maxovi a bránil sa.”

Helmut Marko poznamenal, že tím si takéto slabiny nemôže dovoliť. Nepoháňa však len Sergia Péreza, ale už aj Mercedes. Vraj strieborným šípom drží palce, pretože to Red Bullu pomôže pri majstrovských kalkuláciách, akoby to nemal vo svojich rukách. S Pérezom na palube možno ten pocit absentuje.

Christian Horner však pevne stojí za Sergiom Pérezom a pred mikrofónom Sky Sports ho aj patrične bránil. “Ak sa nemýlim, tak sme dnes navýšili náš náskok,” ohradil sa a pripomenul štyri body pomocníka, ktoré Red Bullu skutočne zabezpečili pozíciu najúspešnejšieho tímu v Španielsku, a to o dva body pred Mercedesom. “Ak v tom budeme pokračovať, v konštruktéroch to bude vyzerať dobre.”

“Pred pretekmi naše simulácie tvrdili, že ôsme miesto je po štarte z jedenásteho optimálne. On to dokázal, stavili sme na trojzastávkovú stratégiu. Dúfam, že ho tie preteky naplnia sebavedomím a azda si ho prenesie do nasledujúcich víkendov, ktoré budú preňho dôležité,” pokračoval jeden z najväčších Pérezových podporovateľov v padoku.

To však neznamená, že si Checo môže spraviť celosezónnu siestu a spoliehať sa na to, že už má budúcnosť v Red Bulle istú. “Potrebujeme, aby bol Checo v hre a on to vie. Tím to vie. Ak sa ocitne na chvoste najlepšej osmičky, tak prídete o strategické možnosti, či rozdelíte taktiku jazdcom a podobne. Na prvých štyroch až piatich veľkých cenách bol Checo fantastický. Potrebujeme ho dostať do tej istej pohody,” uviedol bývalý pretekár.

Súvisiace články

Diskusia