logo F1online.skF1online.sk

Mike Krack varuje Aston Martin, že “ešte treba vydržať”

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala26. 6. 2024

Z vyjadrení Fernanda Alonsa je čoraz evidentnejšie, že Španielov pohár trpezlivosti sa pomaly napĺňa. Teraz ju však bude potrebovať, myslí si šéf Aston Martinu Mike Krack. Odstrániť početné problémy monopostu sa nebude dať mávnutím čarovného prútika.

Na vlastných domácich pretekoch sa Fernandovi Alonsovi nepodarilo dostať do prvej desiatky. Aston Martin akoby prešľapoval na jednom mieste, zatiaľ čo ostatní prinášajú jeden balík za druhým a postupne zbierajú desatinku k desatinke. Dvojnásobný šampión preto po pretekoch odkázal, že jeho tím sa musí bez zbytočných rečí pustiť do práce.

V továrni sa určite ide naplno, no času je málo. “Toto je jeden z problémov. V priebehu šiestich týždňov máme päť pretekov,” hovorí šéf stajne Mike Krack. “Po Monaku, Imole a Kanade, kde sme s rovnakým autom získali štrnásť bodov, sme pochopili veľa vecí, ale ide o to odstrániť dané problémy.”

Aston Martin očakáva nasadenie vylepšení v Maďarsku. Varuje preto svoj tím aj Fernanda Alonsa, že nasledujúce dve veľké ceny bude musieť nejako pretrpieť, pretože skôr to s odstraňovaním problémov nebude jednoduché. “Na to nie je čas, čo je hlavná prekážka. Musíme to takto ešte vydržať, každý víkend dostať z monopostu maximum a čím skôr priniesť vylepšenia.”

Britský tím bude zatiaľ netrpezlivo odrátavať dni. Podľa Alonsa majú od nových komponentov pomerne veľké očakávania a mali by monopost vrátiť na správnu koľaj. Zostáva dúfať, že Aston Martin ukončí šnúru upgradov, ktoré monopost nikam neposunuli.

“Zdieľam jeho optimizmus, ale zároveň ho aj zdieľať musím. Podľa aktuálnych informácií je to [ohľadom noviniek] povzbudzujúce,” vyhlásil Mike Krack. “Rozumieme tomu jednoznačne lepšie než predtým a do budúcna nás to napĺňa sebavedomím. Nové komponenty budeme prinášať hneď, keď budú pripravené, počnúc nasledujúcimi veľkými cenami. Nebudeme sa preto koncentrovať len na Budapešť, ale mali by sme sa snažiť zlepšiť čím skôr.”

Donekonečna nebude čakať ani majiteľ stajne Lawrence Stroll, no podľa šéfa tímu je zatiaľ všetko v poriadku. “On má veľmi dobrý prehľad o fungovaní Formuly 1. Aj keď nie je trpezlivý, vie, že výroba komponentov trvá istý čas. O všetkom má čerstvé informácie. Teraz je na nás, aby sme ich priniesli.”

Súvisiace články

Diskusia