logo F1online.skF1online.sk

Dýchať súperom na krk je úžasné, teší sa Hamilton. Wolff túžil byť ešte vyššie

Lando Norris a Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala23. 6. 2024

V priebehu pár týždňov sa ambície Mercedesu posunuli výrazne smerom nahor. Ak si spomenieme na úvod roka, čakali by sme, že z tretej a štvrtej priečky bude stajňa z Brackley unesená, no nie je to celkom tak. Všetci sú výsledkami povzbudení, ale mohli byť ešte lepšie. To je do budúcna skvelá správa.

Od nasadenia nového balíčka a v Monaku aj predného krídla sa svet strieborných šípov zmenil. Zatiaľ čo v Red Bulle zazerajú na novinky monopostu W15 s podozrievavým pohľadom, inžinieri a jazdci Mercedesu majú na tvárach úsmev. Ešte to nie je víťazný úsmev, ale dôležité sú pokroky.

“Je to skvelé,” rozplýval sa Lewis Hamilton po sobotňajšej kvalifikácii. “Získali sme tretie a štvrté miesto. Pre nás je úžasné, že konečne sme naozaj v hre a dýchame našim súperom na krk. A aj keď nakoniec boli medzi nami tri desatiny, tak kolo nebolo dokonalé. S autom je to dosť ťažké a podľa mňa dobré dve desatinky tam ešte boli.”

“Toto je však vskutku pozitívny vývoj, že sa takto štveráme smerom hore. Čaká nás trocha práce, aby sme celkom a definitívne zmazali túto medzeru, ale azda v pretekoch na tom budeme lepšie,” uviedol sedemnásobný majster sveta.

Šéf stajne a zároveň jej tretinový majiteľ Toto Wolff zhodnotil kvalifikačný výsledok slovami “nie zrovna skvelý”. Mercedes čakal trochu viac. “Ale z tretieho a štvrtého miesta ľahko mohlo byť piate a šieste, pretože s Ferrari to bolo také tesné.”

“Na lídrov sme stratili tri desatiny, ale včera to tak nevyzeralo. Po piatkových výkonoch sme možno boli prehnane optimistickí,” povzdychol si rakúsky biznismen. “Sobota bola úplne iným dňom, takže vo všeobecnosti to bol slušný výsledok.”

Mercedes sa konečne vydal na správnu cestu. Po viac ako dvoch rokoch už bol najvyšší čas. Teraz sa továreň môže poriadne rozbehnúť a Lewis Hamilton už azda nebude pôsobiť tak odovzdane. Veď napokon porazil aj tímového kolegu, hoci len nedávno hlásil, že v tejto sezóne nič také nečaká. “On vždy prekypoval energiou,” zareagoval Wolff. “Videli sme, že rozostupy sú maličké, mohlo sa to preklopiť na jednu aj na druhú stranu. Som rád, že mu to vyšlo.”

Súvisiace články

Diskusia