logo F1online.skF1online.sk

Hamilton chce zabojovať o víťazstvo: V skutočnosti strácame len jeden a pol desatiny

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 6. 2024

Renesancia Mercedesu sa rozbehla v plnej paráde. Kým piloti Ferrari, ktorí zajazdili takmer identické časy ako Lewis Hamilton a George Russell, boli po kvalifikácii veľmi sklamaní, v tábore „Strieborných šípov“ vládne nadšenie. Obaja britskí jazdci dokonca hovorili o bitke o víťazstvo.

Mercedes má za sebou veľmi náročný úvod sezóny plný sklamaní. Tím sa však akoby lusknutím prsta zaradil do boja s najlepšími. Aj keď španielska kvalifikácia ukázala, že monopost W15 sa ešte nemôže porovnávať s najlepšími, rozhodne ide o sľubný výsledok, keďže Mercedes ako jediný dokázal dostať oba svoje monoposty do najlepšej štvorky.

„Rozhodne je to fantastický pocit. Dlho sme na to čakali. Tretie a štvrté miesto a konzistentnejšie výsledky je pre nás veľká vec. Musím veľmi poďakovať všetkým v továrni, lebo je to ich zásluha. Odpracovali hodiny navyše, aby pripravili vylepšenia a pomohli posunúť toto auto správnym smerom,“ poďakoval už tradične Lewis Hamilton.

„S autom sa jazdí stále krajšie a mám z neho stále viac a viac pocit ako z pretekárskeho auta. Nie sme až tak ďaleko. Myslím si, že skutočný rozdiel je možno jeden a pol desatiny, nie tri desatiny,“ dodal s nádejou sedemnásobný šampión.

Ten si na rozdiel od jazdcov Ferrari verí. Po štarte z tretieho miesta môže dosiahnuť veľké veci, aspoň si to teda myslí. S dobrým štartom a pretekovým tempom nie je ďaleko k malému zázraku. Pripomíname, že Hamilton čaká na víťazstvo od Veľkej ceny Saudskej Arábie 2021 a Mercedes od Veľkej ceny Brazílie 2022.

„Hlavne Max je rýchly v pretekovom tempe. Ich auto je stále pred nami a pravdepodobne aj Lando. Uvidíme, ale napriek všetkému idem do nedeľných pretekov so snahou vyhrať,“ vyhlásil jednoznačne Hamilton.

„Sme v krásnej pozícii. Tretie miesto je skvelé na štart s dlhým nájazdom do prvej zákruty. Všetko bude záležať od degradácie pneumatík a myslím si, že pretekové simulácie nevyzerali z našej strany najhoršie. Dúfam, že sa to prenesie aj do nedeľných pretekov. Bude to dlhý deň v chladnejších podmienkach a ja som optimistický,“ dodal s nádejou Lewis.

Súvisiace články

Diskusia