logo F1online.skF1online.sk

Sainz má na stole už len dve možnosti. My sme správna voľba, verí Vowles

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 6. 2024

Šéf Williamsu James Vowles odpovedá v Kanade dookola len na jednu otázku. V rozhovore pre F1 TV sa už neudržal a so smiechom ironicky poznamenal, že „je rád za novú otázku, na ktorú ešte neodpovedal“. Angličan však nesklamal a poskytol zatiaľ najlepší pohľad na vyjednávania medzi Carlosom Sainzom a Williamsom. Z jeho odpovedí usudzujeme, že Jamesov tím je blízko k podpisu španielskeho pretekára.

Mercedes ani Red Bull nebudú novou destináciou Carlosa Sainza. V týchto chvíľach je verejným tajomstvom, že španielsky pretekár sa rozhoduje medzi Williamsom a Audi. My sa v tejto chvíli môžeme zahrať na manažérov a diskutovať, ktorá z týchto dvoch možností je lepšia. Je jasné, čo si o tejto otázke myslí boss stajne z Grove, ktorý dal svetu jednoznačne najavo, aká je situácia.

„Je to jednoduché: na našom zozname sú len dvaja jazdci,“ vyhlásil Vowles pre F1 TV. „Myslím si, že sme boli veľmi otvorení v tom, kto je na čele nášho zoznamu. Teraz je to o tom, čo môžeme urobiť, aby sme našli zhodu s Carlosom, ktorý je podľa mňa neskutočný jazdec; je to víťaz pretekov a vyhral aj vlani, keď to takmer nikto nedokázal.“

„Je však na ňom, aby sa rozhodol, kam chce ísť ďalej. Bolo zdôraznené, že sme jednou z dvoch jeho možností. Ja si osobne myslím, že my sme tá správna voľba. Vytvorili by sme spolu dobré spojenie. Rozhodnutie je však, samozrejme, na ňom,“ odkázal Vowles.

Williams pod Jamesovým vedením rozhodne ukazuje, že mieri nahor. Dokáže osloviť najväčšie mená a má najvyššie ambície. Niečo také sme od tejto stajne nevideli už poriadne dlho a je jasné, že Sainz vážne zvažuje Williams ako svoje ďalšie pôsobisko. Keby to Vowlesovi vyšlo, tak tým vyšle svetu F1 jednoznačný odkaz.

Aj rozhovor s televíziou Sky využil na to, aby svetu oznámil, že Williams už nie je outsiderom na poslednom mieste. „Existuje dôvod, prečo som tu. Toto nie je ten Williams, aký poznáme spred troch rokov. Už len samotná skutočnosť, že rokujeme s Carlosom, ukazuje, že sme zmenili prístup. Chceme, aby sa jazdci svetovej úrovne stali súčasťou našej stajne,“ vyhlásil bývalý hlavný stratég Mercedesu.

„Chceme, aby si svet uvedomil, že sme tu a myslíme to vážne. Investujeme všetko potrebné, aby sme sa vrátili na čelo. V roku 2026 budeme mať jednu z najlepších pohonných jednotiek, ak nie úplne najlepšiu. Dúfam, že čoskoro oznámime príchod okolo 30 neskutočných ľudí z ďalších tímov, ktorých sme získali v priebehu posledných dvanástich mesiacov,“ hlási Vowles odhodlane.

„Svet sa mení a niekto ako Carlos by zvýraznil celkový obraz, v ktorom sa nachádzame. Samozrejme, on sa musí rozhodnúť, či chce prísť, alebo nie. Ťažko povedať, či ho dokážeme presvedčiť. Myslím si, že vidí všetky naše silné stránky. Mne sa to hovorí ľahko, pretože som vo Williamse a nosím farby tohto tímu, ale podľa mňa je to ľahké rozhodnutie, či k nám chcete prísť, alebo nie. Je to však na ňom,“ povedal Vowles.

Súvisiace články

Diskusia