logo F1online.skF1online.sk

Sainz jasne odkazuje: Nič som nepodpísal!

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 6. 2024

Španielsky pretekár Carlos Sainz od samého začiatku sezóny odráža špekulácie, že podpísal s tou či onou stajňou. V priebehu kanadského víkendu sa to stalo opäť, keď španielske médiá informovali o podpise jeho zmluvy s tímom Williams. To však Carlos rezolútne odmietol.

Rodákovi z Madridu sa tento týždeň definitívne zavreli dvere do Red Bullu. Z top tímov teda zostáva už len Mercedes. Dobrých pár týždňov však počúvame, že tieto dva tímy nemali veľký záujem o Sainzove služby. Tomu tak nezostáva iné, len sa obrátiť na tímy stredu poľa s dobrou perspektívou smerom do budúcna.

Spočiatku sa Audi zdalo byť logickou možnosťou. Na svetlo sveta však prenikajú správy o veľkej nepripravenosti a korporátnej kultúre vnútri nemeckej automobilky. Sainzovým záchranným kolesom tak má byť Williams a práve s tým podľa španielskeho The Observer už podpísal zmluvu, ktorú majú strany oficiálne oznámiť pred Veľkou cenou Španielska. To však Carlos rezolútne poprel.

„Môžem vám povedať len toľko, že nič nie je uzavreté,“ vyhlásil Sainz pred novinármi v Kanade. „Videl som správy, asi pochádzali zo Španielska, že som vraj podpísal. Keď tieto veci čítam, len sa smejem, pretože som pred troma mesiacmi videl články, že som podpísal s Mercedesom a tiež články o podpise s Red Bullom. Teraz sa o týchto destináciách nehovorí.“

„Je to teda zábavné, keď ľudia hovoria, že som podpísal s Williamsom. Rozosmeje ma, keď za takéto veci nejaký človek v médiách nie je potrestaný. Robí mi starosti, že ľuďom také veci prejdú. Keď budem mať čo oznámiť, budete to vedieť ako prví a otvorene si s vami pohovorím o mojej budúcnosti,“ ubezpečil Sainz.

Opakuje sa to už takmer každý víkend. Médiá prídu s nejakou špekuláciou a Carlos ju následne poprie. Španielsky pretekár sa nijak netají tým, že chce dlhodobú zmluvu a dobrý projekt. To druhé však s blížiacou sa zmenou pravidiel nie je ľahké odhadnúť.

„Kým podpíšem nejaký kontrakt, všetko starostlivo zvážim. Pevne verím, že keď chcete uspieť vo Formule 1, potrebujete strednodobý až dlhodobý projekt. Nemyslím si, že uspejete, keď niekam pôjdete na rok vyhrať a potom odídete. Musíte mať poriadny projekt, aby sa to podarilo,“ vyhlásil španielsky pretekár.

„Roky 2025, 2026, 2027 a 2028 mi ponúkajú dobré príležitosti. Rok 2026 bude lotéria. Je nemožné predpovedať, kto bude konkurencieschopný. Viem, že to vidíte dosť dramaticky, keď niekto nedostane konkurencieschopnú sedačku v rokoch 2025 alebo 2026, ale pravda je, že sezóna 2026 mi po obrovských zmenách môže priniesť niečo naozaj pozitívne,“ dodal s nádejou Sainz.

Súvisiace články

Diskusia