logo F1online.skF1online.sk

Bol to taký ľahký kontakt, že som to ani necítil, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2024

Carlos Sainz zažil v Monaku emócie ako na horskej dráhe. Najprv sa zdalo, že sa mu podarí dostať pred Oscara Piastriho, potom po ľahkom kontakte so súperom bol jednou nohou mimo pretekov, ale dokonale načasované červené vlajky mu napokon vrátili tretie miesto. Po nedeli bol Carlos vzhľadom na okolnosti veľmi spokojný s tretím miestom a hromadou bodov pre svoj tím.

Ferrari sa v Monaku dočkalo. Víťazstvo Charlesa Leclerca, dvojité pódium a nevydarený víkend Red Bullu znamenajú, že Scuderia sa vrátila do boja v Pohári konštruktérov. Ak bude Sergio Pérez pokračovať v nevýrazných výkonoch, aktuálny náskok Red Bullu 24 bodov sa môže ešte stenčiť.

„Bol to jeden z najkrajších obrázkov, aké som v živote videl,“ povedal Sainz o pódiovej ceremónii po VC Monaka. „Som nesmierne šťastný za Charlesa aj za tím. Zaslúži si to, pretože tento víkend jazdil na neskutočnej úrovni. Už sa to blížilo, keďže v poslednom čase jazdil veľmi dobre. Je to naozaj dobrý deň pre Ferrari a Charlesa.“

Carlos patril v nedeľu k najšťastnejším mužom. Po kontakte s Piastrim pri prvom štarte sa zdalo, že má po pretekoch, ale červené vlajky sa objavili v tom najvhodnejšom okamihu, takže sa Sainz vďaka litere pravidiel vrátil na tretie miesto. Mal teda veľké šťastie, ale sám hovorí, že pri kontakte s Piastrim mal zároveň veľkú smolu.

„Mal som naozaj dobrý štart a v prvej zákrute sa mi naskytla príležitosť. išiel som neskoro na brzdy a auto sa nedotáčalo. Snažil som sa udržať Oscara, keďže to bola v podstate jediná príležitosť na predbehnutie,“ začal Sainz svoj opis incidentu z prvého kola.

„Na výjazde sa mi to nedotočilo v podstate až do neho. Bol to veľmi ľahký kontakt. Z nejakého dôvodu sa s Oscarom priťahujeme ako magnet. Zdá sa, že sa na trati vždy nájdeme. Ten kontakt som ani necítil. Hneď na výjazde z prvej zákruty mi však bolo jasné, že mám defekt. Zdalo sa, že moje preteky skončili, ale našťastie som sa vrátil na tretie miesto,“ povedal Carlos.

Na rozdiel od Piastriho si z drobnej kolízie neodniesol žiadne poškodenie, len defekt. Mal teda veľkú smolu a potom veľké šťastie. „Nie, aj keby ste sa pozreli na pneumatiku, objavil sa tam len drobný rez. Auto nemalo žiadne poškodenie, žiadny ďalší problém. Bol to veľmi ľahký kontakt,“ povedal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia