logo F1online.skF1online.sk

Horner je zmierený: S výnimkou safety caru je rozhodnuté

Charles Leclerc a Max Verstappen
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala26. 5. 2024

Hovorí sa, že polovica úspechu v Monaku je zisk pole position. Charles Leclerc by určite mohol protirečiť, no v Red Bulle mali už v sobotu pocit, že o nedeli je prakticky rozhodnuté. Poradie by mohol premiešať len safety car, myslí si Christian Horner.

Red Bull postavil monopost, ktorý je veľmi silný na takmer všetkých okruhoch. Nevyhovuje mu len kľukatý a hrboľatý charakter pomalých mestských tratí. Z pohľadu šampionátu to však nebýva rozhodujúce, keďže na jedny zlé preteky pripadá niekoľko vydarených víkendov.

Max Verstappen sa tentoraz musel zmieriť so ziskom šiesteho miesta. V nedeľu bude štartovať medzi Mercedesmi, keďže v poslednom kvalifikačnom kole trafil bariéru a už svoj čas nevylepšil.

“Pravdupovediac sme sa celý víkend trápili,” povedal pre Sky Sports F1 Christian Horner. “Okruh nepasuje charakteristikám tohto auta. Avšak, až do posledného kola sme boli stále v hre. Nemyslím si, že by sme zdolali Charlesa, ale mohli sme skončiť niekde od druhého až po šieste miesto. Žiaľ, posledné kolo nám ušlo.”

Red Bull sa bude musieť pozrieť na konštrukciu svojho monopostu, no Max Verstappen naznačil, že možné odstránenie hendikepu príde až v budúcom roku. Red Bull by potreboval a v nedeľu bude potrebovať pomoc zhora.

“V prvom sektore sme boli dosť silní. Našimi hlavnými slabinami boli pomalé vlásenky, piata a desiata zákruta. Poučíme sa,” ubezpečuje šéf tímu. “Nedeľné preteky sú však v podstate rozhodnuté s výnimkou safety caru a podobne. V každom prípade budeme bojovať. Naša preteková rýchlosť z piatka bola celkom dobrá, ale či to dokážeme preukázať, tým si nie som istý aj vzhľadom na premávku.”

V Monaku sa totiž dá vyhrať aj bez štvrtiny výkonu, čo Red Bull veľmi dobre vie. “Myslím si, že prinajmenšom v prvých 25 percentách pretekov bude na trati zápcha. Pre jazdcov sú to frustrujúce preteky. Autá sú také veľké, že predbiehanie nie je bežná vec, ak monopost vpredu nespraví veľkú chybu.”

“Gratulujem však Charlesovi, vo všetkých segmentoch víkendu bol nesmierne silný. Pokúsime sa v nedeľu spraviť maximum a dosiahnuť čo najväčší progres,” odkázal fanúšikom Horner.

Súvisiace články

Diskusia