logo F1online.skF1online.sk

Magnussen nechce mentorovať Bearmana: O deti sa starám doma. Brit odpovedal

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2024

Haas je možno najmenší tím vo Formule 1, ale pôsobenie tam sa skutočne môže premeniť na malú vojnu. Už pod vedením temperamentného šéfa Günthera Steinera si piloti a zamestnanci osvojili niektoré z jeho metód a v tejto sezóne tímu pod vedením nového bossa stále trochu zlyháva komunikácia. Nico Hülkenberg a Kevin Magnussen si už vymenili pár „zdvorilostí“ a najnovšie si prostredníctvom novinárov vymenili odkazy aj Magnussen a Ollie Bearman.

Napriek odchodu Hülkenberga nie je budúcnosť Kevina Magnussena v Haase a celkovo vo Formule 1 vôbec istá. Dánsky pretekár používa všetky športové zbrane a neštíti sa riskovať zákaz štartu, aby si získal priazeň svojich šéfov. V Miami to poriadne roztočil a pozbieral všetky druhy trestov, aby si nakoniec od Nica Hülkenberga vypočul, že on jeho pomoc nepotreboval.

„Začal som využívať tieto hlúpe taktiky, čo nemám rád, ale v konečnom dôsledku som si splnil svoju prácu ako tímový hráč a Nico získal body, pretože som mu vypracoval náskok,“ povedal Magnussen po svojom boji na život a na smrť v Miami.

Samotný Hulk na to v Imole odpovedal: „V tomto s ním trochu nesúhlasím. V tom okamihu som už bol ďaleko vpredu, takže by som si podržal svoju pozíciu a mal som ju zabezpečenú. Podľa môjho názoru to teda v tomto prípade urobil skôr pre seba,“ vyhlásil Hülkenerg, čím nepriamo poukázal na Magnussenovu končiacu zmluvu.

Dánsky pretekár to má skutočne nahnuté. Aj keď Hülkenberg odchádza do Audi, čo Kevinove šance na zotrvanie v Haase určite zvýši, ani zďaleka nemá istotu. Nie je tu len britský mladík Oliver Bearman, ktorý je s americkou stajňou spájaný skutočne intenzívne, ale najnovšie sa spomína aj Esteban Ocon. Ak by Haas uvažoval o kompletnej zmene jazdeckej zostavy, rok 2025 je na to oveľa ideálnejšou príležitosťou ako zmena technických pravidiel v sezóne 2026.

V tomto kontexte je určite zaujímavá drobná prestrelka medzi Magnussenom a Bearmanom. Dán totiž dostal otázku, či by sa stal mentorom 19-ročného mladíka, keby sa v budúcej sezóne objavil na druhej strane garáže, na čo vo svojom typickom štýle odpovedal: „Nie som tu, aby som sa staral o deti. To robím doma,“ reagoval otec dvoch dcér.

„Dúfam, že chalan v aute bude kompetentný, profesionálny a konzistentný ako Nico. Uvidíme, či v ďalšom aute budem sedieť ja,“ povedal Magnussen, ktorý stále nemá jasno o svojej budúcnosti.

S týmito slovami musel byť konfrontovaný aj Ollie Bearman. Ten, zdá sa, nemá najmenší problém sa za seba postaviť. „Nemyslím si, že by sa o mňa musel starať. Ja sa o seba dokážem postarať sám,“ odpovedal Angličan.

Ten podľa vlastných slov neberie nič ako garantované. Sezóna vo Formule 2 mu vôbec nevychádza, ale dôležitejší je v súčasnosti jeho testovací program s Ferrari a Haasom. „Nezaslúžim si miesto v Haase, ktoré sa javí byť voľné, len po jedných dobrých pretekoch v F1. Musím neustále dokazovať, že si ho zaslúžim, musím na ňom pracovať, predovšetkým dobrými výkonmi vo Formule 2, ktorými ukážem, že môžem bojovať na čele a o titul. Samozrejme, dúfam, že počas prvých tréningov s Haasom ukážem moje schopnosti a že si zaslúžim toto miesto,“ odkázal Bearman.

Súvisiace články

Diskusia