logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Nebolo to nastavením, ale inými vecami, ktoré nemôžem komentovať

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 5. 2024

Nasadzovanie vylepšení sprevádza vo Formule 1 vždy veľká pozornosť – nielenže môžu zmeniť rozloženie síl na štartovom rošte, ale taktiež rovnováhu vnútri tímu. Domáca veľká cena Ferrari bola svedkom jasnej prevahy Charlesa Leclerca, ktorý si bez väčších problémov poradil s Carlosom Sainzom. Mali vylepšenia vplyv na formu španielskeho pretekára tento víkend?

Ten po piatku povedal, že v druhom tréningu vyskúšal s tímom pár experimentov, ktoré nešli správnym smerom. Následne stratil v sobotnej kvalifikácii takmer tri desatiny na Charlesa Leclerca, ktorého v nedeľných pretekoch sledoval z úctivej vzdialenosti. „Pre mňa osobne to boli veľmi náročné preteky. Po sobotnej kvalifikácii sme našli niekoľko problémov s autom, ktoré nás pravdepodobne spomalili aj dnes,“ povedal po pretekoch Sainz pre F1 TV.

„Nebolo to vôbec ideálne. Nie som spokojný, pretože na domácej pôde chcete najlepší víkend v sezóne, nie najhorší. Z nejakého dôvodu sa dnes všetko zišlo takým spôsobom, že som sa strašne trápil. Myslím si, že vieme prečo sa to stalo, ale musíme sa uistiť, že do Monaka to zmeníme a prídeme tam s lepším balíkom,“ povedal Sainz.

Dokážu to teda vo Ferrari poľahky vyriešiť? Alebo prišli s novým balíkom aj problémy, ktorým sa Carlos musí prispôsobiť? Jeho nasledujúci komentár nenaznačil, že by išlo o chybu pri voľbe nastavenia vo voľných tréningoch. „Nie, nemá to nič spoločné s nastavením, alebo niečím podobným. Podľa mňa to skôr súvisí s ďalšími vecami, ktoré v F1 nemôžeme komentovať,“ povedal španielsky pretekár.

Red Bull nasadil vylepšenia a Sergio Pérez bol absolútne stratený – niečo podobné sme videli aj v minulých rokoch –, Ferrari nasadilo vylepšenia a Carlos Sainz sa trápil. Napriek tomu zrejme mohol skončiť na štvrtom mieste. McLarenu totiž vyšiel undercut s Oscarom Piastrim práve na Sainza, ktorý dovtedy úspešne držal Austrálčana za sebou.

„Vždy sú tu otázniky. Mali sme reagovať na Piastriho undercut? Ku koncu pretekov sme mali veľmi podobné tempo a zdalo sa, že kto je vpredu, ten sa udrží vpredu. Zostali sme na trati, ale nedokázal som vydržať dlhšie ako tri kolá, takže to nestálo za to. Ale poučíme sa z toho a ideme ďalej,“ sľúbil Sainz.

O upgradoch bola reč aj pred mikrofónom televízie Sky. Po sobote totiž Carlos označil vylepšenia Ferrari za menšie, než si ľudia mysleli. Podľa Sainza je auto s nasadenými novinkami lepšie, ale v Imole to ukázalo len jedno Ferrari.

„Na mojom aute sa dnes zlepšenie neukázalo, pretože niečo nebolo v poriadku. Pri pohľade na Charlesa sa však zdá, že všetko prebiehalo podľa očakávania a mal dobré pretekové tempo. Je to iba o tom, kto štartuje vpredu. Musíme teda nájsť spôsob, ako odštartovať niekde vyššie,“ uviedol španielsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia