logo F1online.sk

Villeneueve: Albona drží v Red Bulle len jeho pas

Alex Albon pred Sergiom Pérezom
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 11. 2020

Alexovi Albonovi táto sezóna absolútne nevychádza, no na reakcii vedenia tímu sa to vôbec neodráža, ba práve naopak. Christian Horner pri Albonovi hľadá aj maličkosti, ktoré by mohol pochváliť, a tak sa vyhnúť kritike. A kým niekto by z tohto mohol byť prekvapený, Jacques Villeneuve určite nie je.

Podľa kanadského šampióna z roku 1997 sa môže Alex Albon poďakovať za to, že ešte stále sedí v Red Bulle, svojmu thajskému pasu. Poukazuje totižto na fakt, že 51 percent Red Bullu vlastní thajská rodina, pre ktorú je atraktívne mať v aute “svojho pilota”.

Jacques Villeneuve, ktorý vždy ostro vystúpi proti jazdcom nepodávajúcim dostatočné výkony, sa ozval aj teraz. “On si svoje miesto v Red Bulle nezaslúži. Albon je najhoršia dvojka v Red Bulle, aká tam kedy bola,” vyhlásil pre taliansku Sky.

“Jeho však chráni manažment tímu a vždy mu dodávajú sebavedomie, aj keď určite nie je na takej úrovni, akú by mal mať pilot Red Bullu. A len sa zhoršuje, aj keď sa mu oni snažia pomôcť,” komentuje komentátor talianskej televízie.

“On sa tam drží len vďaka svojmu pasu, pretože thajská rodina vlastní polovicu spoločnosti. Preto je tam taký ochraňovaný,” zhrnul Villeneueve.

Pierre Gasly je “len” Francúz, a tak mu Red Bull zatiaľ odmieta dať druhú šancu. Aj o rok ho uvidíme v AlphaTauri. To sa na ňom vraj podpisuje, hoci to nemusí byť v negatívnom zmysle slova. “Ešte stále je nahnevaný na to, že musí zostať v AlphaTauri. Preto jazdí veľmi agresívne. Môžete si to všimnúť na jeho jazdeckom štýle, ale to je úplne v poriadku.”

Súvisiace články