logo F1online.sk

Rosberg krúti hlavou: Hamilton sa takto celý rok vyhovára

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala20. 4. 2024

Lewis Hamilton tentoraz nedokázal postúpiť z prvej časti kvalifikácie, no nie je to prvý chabý výsledok v tejto sezóne. Pred novinármi sa obhájil spôsobom, ktorý by Nico Rosberg nazval “tradičným”. Aj tak to však boli len výhovorky, odkazuje majster sveta z roku 2016.

Sedemnásobný šampión sa v šprintovej kvalifikácii aj v samotnom šprinte ukázal vo veľmi dobrom svetle. Hamiltonovi by sa však víkend F1 azda ani nerátal, keby sa aspoň na chvíľu totálne neprepadol. Húsenková dráha nemôže stále len stúpať…

Keď sa ho reportéri spýtali na to, čo sa udialo tentoraz, Hamilton siahol po osvedčenej odpovedi: Skrátka v Mercedese experimentovali s nastaveniami a on dostal tie menej výhodné. Nico Rosberg počas komentovania kvalifikácie si tieto slová vypočul a začudoval sa.

“Je to zaujímavé, pretože George je väčšinu času pred Lewisom. V kvalifikácii je to už 4:1 [v Russellov prospech],” uviedol počas priameho prenosu na Sky Sports F1 Nico Rosberg. “Lewis zvykne hovoriť: Nuž, mali sme rozdielne nastavenia a medzi autami bol taký veľký rozdiel… To je zatiaľ jeho výhovorka roka.”

“Zakaždým, keď to povie, sa ozve George: ‘Naposledy, keď som sa díval, tak sme mali dosť podobné autá,'” pripomína Russellovu tradičnú reakciu. Napokon na margo Hamiltona a hľadania alibi dodal: “Takže zas po tom siahol. Je to zaujímavé.”

Odveký rival Lewisa Hamiltona z Mercedesu si Hamiltona vzal na paškál aj za jeho chybu v štrnástej zákrute, ktorá viedla k vypadnutiu z kvalifikácie. Podľa Rosberga sa tomu dalo ľahko vyhnúť.

“Toto je bolestivé, to je fakt bolestivé. Lewis, to je osemnáste miesto. Vieš, že vietor tam fúka od chrbta,” vyčítavým tónom sa mu prihováral cez televíznu obrazovku Rosberg. “Až dovtedy mal skvelé kolo. Bolo to naozaj zbytočné takto tlačiť na pílu. Na sedemnásobného majstra sveta to bola chyba, ktorej by sa malo dať vyhnúť.”

“Brzdný balans mal posunutý príliš dopredu. V tom okamihu stratil aspoň štyri desatiny, ktoré by ho hravo posunuli do ďalšej časti. Hravo. Toto je katastrofa,” uzavrel spolukomentátor priameho prenosu.