logo F1online.sk

Hamiltona rozosmial jeho Mercedes: Hovoril som si, že horšie to byť nemôže

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

Deň plný protikladov. Lewis Hamilton si v dopoludňajšom šprinte po dlhých mesiacoch vyskúšal, aké to je viesť preteky. Po druhom mieste sa tváril veľmi spokojne a dokonca povedal, že mu to pripomenulo, čo „na tomto športe tak miluje“. Prekvapujúco sa Lewis smial aj po kvalifikácii, v ktorej skončil až na osemnástom mieste.

Aj keď Mercedes skončil v šprinte na druhom mieste, monopost na trati nevyzeral ako víťazný stroj. Uvedomoval si to aj Hamilton, ktorému veľmi pomohla obrana Fernanda Alonsa a rýchlosť jeho Aston Martinu na rovinkách.

Zmena pravidiel pre šprintové víkendy však umožnila Mercedesu, aby vykonal zmeny nastavenia, keďže pravidlo parc fermé sa pred kvalifikáciou opäť otvorilo. Piloti túto príležitosť využili a Lewis Hamilton na to podľa vlastných slov doplatil. Vraj si hovoril, že auto už nemôže byť horšie, ale to sa mýlil.

„Trápil som sa,“ povedal Hamilton po skončení kvalifikácie pre televíziu Sky. „Pred kvalifikáciou sme urobili obrovské zmeny v nastavení. Na niektorých miestach to nebolo také hrozné, ale beztak som sa trápil. V brzdení do štrnástej zákruty som nedokázal zastaviť auto. Je to tak, ako to je.“

„Ráno sme George a ja mali veľmi podobné nastavenie. Naďalej však s autom experimentujeme, takže som sa rozhodol ísť jedným smerom, on druhým, aby sme zistili, či niečo dokážeme nájsť. V súčasnosti presne to potrebujeme, ale nakoniec to nefungovalo,“ skonštatoval sedemnásobný šampión.

„V nedeľu do toho dám všetko. Osemnáste miesto je dosť zlý výsledok. Keď som vykonával zmeny v nastavení, hovoril som si, že to už určite nebude horšie, ale presne to sa aj stalo. Tak to niekedy chodí,“ povedal s ironickým smiechom Hamilton.

So smiechom zakončil aj svoj rozhovor pre F1 TV slovami: „Dúfam, že nedeľa bude o trochu lepšia, v skutočnosti teraz už dúfam, že bude pršať. Potrebujem dážď,“ skonštatoval s úsmevom, pričom pôsobil až nevídane uvoľnene.

Súvisiace články