logo F1online.sk

Sainz chce vykonať zmeny nastavenia: Šprint musíme prežiť

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 4. 2024

Aj keď Carlos Sainz v šprintovej kvalifikácii opäť porazil svojho tímového kolegu Charlesa Leclerca, nemal veľa dôvodov na spokojnosť. Španielsky pretekár sa so svojím Ferrari kvalifikoval na piatom mieste, ale aj on dobre vie, že potenciál červeného monopostu je vyšší. Sainz nedokázal vyťažiť to najlepšie z náročných podmienok a aj preto si praje, aby po zvyšok víkendu už nepršalo.

Kombinácia dažďa a zvláštne upraveného asfaltu v Číne spôsobila, že na trati bolo minimum priľnavosti. Ak ste nedokázali dostatočne zahriať svoje pneumatiky, jednoducho ste sa ocitli mimo hry. Stalo sa to Maxovi Verstappenovi a na vlastnej koži to zažil aj Carlos Sainz.

Napriek všetkému sa mu však podarilo poraziť tímového kolegu Charlesa Leclerca, ktorý mal po hodinách ohnuté riadenie a len so šťastím nevypadol. Podľa slov španielskeho pretekára sa niečo podobné mohlo poľahky stať aj jemu. „Čakali sme príliš dlho na výjazde z boxovej uličky a naše intermediálky vychladli. Charles aj ja sme sa následne trápili v prípravnom kole v snahe ich zahriať,“ povedal po skončení kvalifikácie Carlos Sainz.

„Nedokázali sme poskladať dobrú SQ3, ale myslím si, že som to celkom zachránil piatym miestom. Je to veľmi náročné, keď na tejto trati idete prakticky hneď do kvalifikácie,“ dodal španielsky pretekár.

Ten je po piatku spokojný s dvoma skutočnosťami: s predpoveďou počasia bez dažďa a s pozmenenými pravidlami parc fermé. Tie umožnia, aby Ferrari po skončení šprintu využilo pozbierané poznatky a upravilo nastavenie monopostu, aby tým zvýšilo svoje šance pred sobotnou kvalifikáciou a nedeľnými pretekmi.

„Šprint je ráno a potom sa parc fermé opäť otvorí, takže môžeme zmeniť nastavenie. Rád by som vykonal niekoľko zmien, pretože sa v aute necítim komfortne. Mám niekoľko nápadov, ako to zlepšiť pred kvalifikáciou. V šprinte musíme prežiť s tým, čo máme,“ povedal Sainz.

Súvisiace články