logo F1online.sk

Sainz podpísal zmluvu s Mercedesom, informujú talianske médiá

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 4. 2024

Bude tohtoročná „silly season“ rýchlo za nami? Fernando Alonso vo štvrtok oficiálne spojil svoju budúcnosť s Aston Martinom, čo znamená, že z top tímov zostáva po jednej voľnej sedačke už len v Red Bulle a Mercedese. Je úsilie Tota Wolffa o angažovanie Maxa Verstappena na konci? Podľa talianskych médií áno, keďže nemecká automobilka sa vraj už dohodla na krátkodobej zmluve s Carlosom Sainzom.

Ako prvý prišiel s touto informáciou taliansky denník Corriere della Sera. Áno, ide o rovnaký zdroj, ktorý ako prvý informoval o prestupe Lewisa Hamiltona do Ferrari. Núkať sa nenechali ani ostatní a všetky talianske médiá okamžite naskočili na tento vlak, aj keď sa ich informácie trochu líšia.

„Sainz a Mercedes sú tam. Carlos bol vybratý ako nástupca Hamiltona,“ hlása titulok článku talianskeho denníka Gazzetta. „Zostane po boku Russella dva roky, kým Kimi Antonelli nezíska skúsenosti (vo Williamse?). Verstappen a Pérez zostávajú v Red Bulle.“

Takéto je stručné hodnotenie situácie zo strany Gazzetty. „Podľa našich spoľahlivých zdrojov je ‚výmena‘ (Sainza za Hamiltona, pozn. red.) na spadnutie, aj keď rokovania prebiehali nezávisle od seba,“ píše taliansky denník s dodatkom, že oficiálne potvrdenie príde neskôr. Ktovie, možno sa Carlos rozhodne vziať pozornosť Ferrari na ich domácom podujatí v Imole.

Článok tiež vysvetľuje, že aj keď prebiehali rokovania s Alonsom a tiež úsilie o predčasné ukončenie Verstappenovej zmluvy, Sainz sa po svojich nedávnych úspechoch stal dobrou voľbou pre Mercedes, ktorý momentálne neprežíva vydarené obdobie.

Dĺžka kontraktu zostáva otázna. Podľa Gazzetty zostane Sainz v Mercedese „dva roky“, podľa Corriere ide o zmluvu „1+1“, teda ročnú s opciou. Iné jazyky naznačujú, že aj keď existuje záujem z oboch strán, na podmienkach sa zatiaľ definitívne nedohodli. Nadšenie z talentu menom Kimi Antonelli sa netýka len Tota Wolffa, ale aj celého Talianska. Niektoré zdroje teda hovoria, že Rakúšan si chce ponechať voľné ruky, aby mohol taliansky klenot získať do tímu čo najskôr. Naopak, Sainz chce mať v tíme pevnú pozíciu za rovnakých podmienok ako George Russell.

Súvisiace články