logo F1online.sk

Trochu ma štve, že musím odísť, priznal Sainz

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 4. 2024

Aj keď Carlos Sainz má v tejto sezóne na konte jedno víťazstvo a dve tretie miesta z troch veľkých cien, po sezóne s ním Ferrari nepočíta. V Maranelle ho nahradí sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton a španielsky pretekár nijak neskrýva, že ho to mrzí. Rozhodne si svojimi výkonmi vyslúžil právo zotrvať vo Ferrari, ale tak to vo Formule 1 niekedy chodí.

Ešte nevieme, aká bude ďalšia budúcnosť Carlosa Sainza, ale nemáme najmenší dôvod pochybovať, že bude pokračovať vo Formule 1. Možnosti sú otvorené a voľné sedačky má niekoľko skvelých tímov. Na jazdeckom trhu pritom v tomto roku pôsobí lákadlo v podobe sedačky v továrenskom tíme Audi.

Rodák z Madridu priznal, že by najradšej pokračoval vo svojom súčasnom pôsobisku. Bohužiaľ preňho, osud a Scuderia to zariadili inak. „Je škoda, že nemôžem pokračovať vo Ferrari aj v budúcom roku, keďže s inžiniermi a mechanikmi spolupracujeme veľmi dobre,“ povedal Sainz pre DAZN po skončení Veľkej ceny Japonska.

„Trochu ma štve, že musím odísť, ale na druhej strane mám otvorené dvere do iného tímu. Dúfam, že tam budem môcť bojovať o titul, o ktorý som sa usiloval s Ferrari v posledných troch alebo štyroch rokoch,“ pokračoval španielsky pretekár.

„Teraz je čas prijať dôležité rozhodnutia. Všetci vedia, že som k dispozícii a som rýchly! Uvidíme, čo prinesie budúcnosť,“ dodal Sainz.

Ferrari sa v úvode tohto ročníka etablovalo ako najbližší prenasledovateľ Red Bullu. Potvrdzuje to pohľad na výkonnosť i pohľad na celkové hodnotenie. Ferrari sa podarilo odpútať od McLarenu, Mercedesu a Aston Martinu. Momentálne sa tím pozerá pred seba na Red Bull, nie za seba.

Aj Sainz však pripúšťa, že Ferrari môže v súčasnosti len maximalizovať svoje výsledky a dúfať, že s vylepšeniami sa priblíži najlepšiemu tímu. „Myslím si, že keby sme sa v Japonsku lepšie kvalifikovali, vyzeralo by to viac ako v Bahrajne a boli by sme bližšie k Checovi,“ hovorí rodák z Madridu.

„Je však dobré znamenie, že v pretekovom tempe sme k nim bližšie než v kvalifikačnom. V porovnaní s minulým rokom je to presne naopak a mne to vyhovuje. Ostatne, presne taký bol aj cieľ,“ povedal Sainz.

„Teraz musíme zlepšiť naše auto, pretože je zrejmé, že na tratiach ako Suzuka nemôžeme vyhrať. Chýbajú nám dve alebo tri desatiny. Keď sa nám podarí trochu zrýchliť, môžeme bojovať s Red Bullom, alebo sa ich aspoň udržať. Dúfam, že prídeme s vylepšeniami, ktoré nám umožnia ich dobehnúť a bojovať s nimi na každej trati,“ vyjadril s nádejou španielsky pretekár.

Súvisiace články