logo F1online.sk

Naučil som sa nepočúvať Wolffa, usmieva sa Horner

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 4. 2024

Keď na začiatku minulej sezóny povedal George Russell, že Red Bull vyhrá všetky veľké ceny, spočiatku ho považovali za blázna, ktorý jednoducho preháňa. Priebeh minulého ročníka však ukázal, že to boli takmer prorocké slová. V tomto roku sa zas šéf Mercedesu Toto Wolff vytasil s tvrdením, že o osude šampionátu je už rozhodnuté. Šéf Red Bullu Christian Horner na to odpovedal, že svojho soka už v vlastne neberie vážne.

Taký Charles Leclerc sa ani po pretekoch v Suzuke nechcel vzdať nádeje aspoň na konštruktérsky titul. Z pohľadu športovca je pochopiteľné, že nechce zabaliť sezónu už po štyroch veľkých cenách. Monacký pretekár povedal, že aj keď to zo súčasného pohľadu nevyzerá realisticky, verí, že s vylepšeniami sa tím dokáže v druhej polovici sezóny vrátiť do boja a ešte vyzvať Red Bull.

Pre niektorých to naozaj znie, že si Leclerc robí ilúzie, ale určite to znie sympatickejšie ako slová Tota Wolffa, ktorý už teraz v podstate odpísal celú sezónu 2024. „V tomto roku Maxa nikto nedobehne. Jeho jazda a jeho auto sú skrátka veľkolepé. V tejto sezóne ide už iba o to, kto bude najlepší zo zvyšku sveta. Dúfam, že sa nám podarí dobehnúť McLaren a potom Ferrari a budeme bojovať o celkové druhé miesto,“ povedal Rakúšan novinárom v Suzuke.

Či už je to tradičné znižovanie očakávaní zo strany šéfa Mercedesu, alebo sa len snaží opäť zalíškať Verstappenovi, aby ho presvedčil na prestup do svojho tímu, rozhodne to nie je v súlade so športovým duchom: „Za žiadnu cenu sa nevzdávaj.“

Keď bol s týmito slovami konfrontovaný Christian Horner, neodpustil si pri svojej odpovedi drobnú ironickú poznámku na adresu svojho soka. „Je ešte veľmi skoro, aby sme odpísali celú sezónu. Stále je pred nami dvadsať veľkých cien,“ povedal boss Red Bullu. „Za tie roky som sa už naučil, že Tota nemám príliš počúvať.“

Horner však jedným dychom vyzdvihol formu svojho pilota, čo je jedna z mála vecí, na ktorej sa s Wolffom v súčasnosti zhodne – ak nie jediná. „Myslím si, že je v skvelej forme,“ odkázal Angličan.

„V zime zmenil trénera. Je fit a je štíhly. Auto je v skvelom okne a môžete vidieť, že v kokpite má stále dostatok voľnej kapacity. Je to veľmi pôsobivé. Jednoducho si preniesol formu z minulej sezóny,“ dodal Horner.

Súvisiace články