logo F1online.sk

Pérez vyhral stávku s Hornerom. Peniaze skončili u Ecclestonea

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 4. 2024

V Red Bulle si počas súťažných víkendov často krátia voľný čas dohadovaním rôznych stávok. Jednu z nich sa Sergiovi Pérezovi v Japonsku podarilo vyhrať, no z výhry sa dlho netešil. Peniaze skončili u Bernieho Ecclestonea, prezradil Christian Horner.

Zo Sergia Péreza sa v sobotu stal kandidát na pole position. Max Verstappen ho porazil len veľmi tesne, čo Mexičanovi stačilo na obsadenie prvého radu a víťazstvo v stávke s Christianom Hornerom.

Šéf Red Bullu po poslednom kvalifikačnom pokuse gratuloval Pérezovi a posťažoval sa, že ho druhou priečkou pripravil o obnos peňazí. “Teraz vidíš, ako ma treba motivovať,” zasmial sa vo vysielačke Pérez a Horner odvetil, že mu to bolo už dávno jasné. Zároveň sa mu poďakoval aj pretekový inžinier Hugh Bird, že mu konečne prezradil, čo je tá povestná mrkva, ktorou mu treba mávať pred nosom.

Po pretekoch sa Red Bull tešil z víťazstva a Christian Horner aj z veľmi dobrej nálady. Nechcel však prezradiť, o aký presne obnos peňazí ho Pérez ukrátil. “Bolo to dosť!”

I napriek počiatočnej zdržanlivosti sme sa napokon dozvedeli viac detailov vrátane toho, ako sa do tejto stávky priplietol bývalý boss efjednotky Bernie Ecclestone.

“Mal som s ním [s Pérezom] stávku, pretože jeho najlepším kvalifikačným výsledkom tu bolo štvrté miesto,” vysvetlil podstatu stávky v Pérezom. “Tak som sa stavil, či to dokáže dotiahnuť do prvého radu.”

Mexičanovi sa to podarilo. “Keď vyhral stávku, povedal mi, že Berniemu Ecclestoneovi dlží presne rovnakú sumu peňazí! Takže stávku presunul na Bernieho, ktorý profitoval z Checovho prvého radu. Starý dobrý Bernie zarába peniaze, aj keď tu už nie je!” smeje sa Horner.

Pérez: Prestali sme špekulovať

Sergio Pérez po kvalifikácii vysvetlil, čo stojí za jeho tohtoročným obrodením. “Ako by povedal Carlos, prestali sme špekulovať (v pôvodnom znení ‘stopped inventing’, pozn. red.)!” pripomenul slávnu hlášku pilota Ferrari, ktorý v zápale boja preložil španielsky výraz do angličtiny doslovne.

“Príliš sme sa hrali s autom. Teraz však máme oveľa lepší základ. Sme spokojnejší a víkendy skrátka plynú,” pokračoval druhý muž priebežného poradia šampionátu. “Keď sme sem prišli minulý rok, nič nefungovalo. Potom sa začnete točiť v kruhoch.”

“Koncom roka sme zistili, že je lepšie ustúpiť a nesnažiť sa naháňať to s nastaveniami, pretože vtedy začnete škodiť iným veciam. Tento rok postupujeme podľa toho. Cítim sa oveľa komfortnejšie, som spokojnejší a postupne sa mi vracia sebavedomie,” doplnil.