logo F1online.sk

Piastri: Nebol to jeden z mojich najlepších víkendov

Oscar Piastri pred Charlesom Leclercom
© X/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl7. 4. 2024

Oscar Piastri si víkend, počas ktorého oslávil svoje 23. narodeniny, určite predstavoval krajšie. Spokojnosťou nehýril po kvalifikácii, a v pretekoch sa zo šiestej priečky prepadol na konečnú ôsmu. Opäť sa potvrdilo, že mladý Austrálčan potrebuje získať skúsenosti najmä pri práci s pneumatikami.

A to najmä na tratiach ako Suzuka, ktoré sú výzvou pre manažment pneumatík. Oscar Piastri prakticky počas celej nedele nemal nijako úchvatné tempo, a zaostal v ňom za tímovým kolegom Landom Norrisom.

Navyše, v úplnom závere spravil chybu pri brzdení v šikane a prepustil siedmu priečku Georgeovi Russellovi. „Rušné preteky. Nebojoval som o pozície, ktoré by som chcel. Z mojej strany to určite nebol jeden z tých najlepších víkendov. Rovnako ako tím sme sa trápili o niečo viac než sme predpokladali. Odnášame si veľa vecí, na ktoré sa treba pozrieť a nabudúce zlepšiť,“ skonštatoval Oscar Piastri.

Austrálsky pilot v sezóne 2024 zbiera zatiaľ len ôsme a štvrté miesta – ôsmy bol v Bahrajne a Japonsku, štvrtý v Saudskej Arábii a na domácej veľkej cene. Aj vďaka nemu však McLaren v konečnom súčte dnes na tretej priečke Pohára konštruktérov odskočil Mercedesu na rozdiel 35 bodov.

„Veci dnes nezapadli do seba tak, ako by sme si priali. Stále je to však štvrtý dojazd na bodoch v tejto sezóne. Verím, že v Číne pridáme ďalšie body,“ pokračoval Piastri, ktorý pridal svoj pohľad na záverečný súboj s Russellom. Ešte pred tým, než prišiel o svoju pozíciu, si pri ataku Russella musel skrátiť poslednú šikanu. „Bolo to tvrdé pretekanie, koleso na koleso. Dal som do toho maximum, žiaľ, nevyšlo to.“

V britskom tíme po vydarenej kvalifikácii museli uznať, že na pódium čistou rýchlosťou nemali. „Po sobote sme túžili po pódiu, avšak čo sa týka výkonu auta, to dnes nebolo na stole. Ak sa pozriete na prvú päťku konečného poradia, tak tá odzrkadľovala dnešné rozloženie síl. Upevnili sme si však tretiu priečku v Pohári konštruktérov,“ povedal šéf tímu Andrea Stella.

Súvisiace články