logo F1online.sk

Podľa Sainza bol McLaren lepší: Dve desatiny sú na Suzuke príliš veľa

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 4. 2024

Po piatku sme sa pohrávali s myšlienkou, či je Ferrari aj na Suzuke najbližším prenasledovateľom Red Bullu a či je dosť blízko, aby mohlo vyzvať Maxa Verstappena a Sergia Péreza. V sobotu sa však ukázalo, že ani jedna z týchto premís nebola správna. Najzaujímavejší je však rozdiel medzi tímovými kolegami, keď Carlos Sainz opäť vybojoval pre svoj tím omnoho lepší výsledok než Charles Leclerc.

V sobotu už nevyzeralo Ferrari tak dobre. Bol to však opäť Carlos Sainz, ktorý pozdvihol vlajku Scuderie. Aj keď bol „len“ o desatinu rýchlejší než tímový kolega, stačilo mu to na štvrté miesto, kým Charles Leclerc odštartuje ôsmy. Veľmi podobne ako výsledky vyzerali aj ich nálady – Španiel spokojný a Monačan nechápajúci, čo to jeho Ferrari vlastne stváralo v kvalifikácii.

„Áno, očakával som takýto výsledok, zvlášť v treťom tréningu sme videli, že nemáme také tempo ako v tom prvom a čaká nás ťažší víkend,“ povedal po sobote Carlos Sainz pre televíziu Sky. „Pred kvalifikáciou sa nám podarilo urobiť dobrý pokrok, ale strata dve desatiny na Landa je na Suzuku skrátka príliš veľa. Na tejto trati sú za normálnych okolnosti rozostupy veľmi vyrovnané.“

„Dve desatiny sú priveľa, ale v priebehu kvalifikácie som odjazdil pár veľmi dobrých kôl a som spokojný so svojím výkonom. Stále je to však okruh, na ktorom Ferrari nie je najrýchlejšie a my vieme prečo,“ dodal Sainz.

Scuderia však v tomto roku ukázala, že ju neslobodno odpisovať v pretekovom tempe. Už sú preč časy, keď kvalifikácia predstavovala najžiarivejší okamih víkendu. Podľa Sainza je však veľmi otázne, či monopost bude schopný sa posunúť oveľa vyššie ako na štvrté miesto.

„Tento víkend sme boli lepší v pretekovom tempe, ale stále neviem, či bude dobré, alebo nie. Dúfam, že v pretekoch môžeme bojovať s McLarenom, pretože v kvalifikácii sme nemali nárok. Bolo by pekné, keby sme si to v pretekoch rozdali o pódium s Landom, Fernandom a Mercedesmi,“ povedal Sainz.

„Myslím si, že by to mal byť zaujímavý súboj, ale Red Bully sú na tejto trati, bohužiaľ, vo vlastnej lige. Na drsnom asfalte a v rýchlych a stredne rýchlych zákrutách sú skrátka pred nami z hľadiska úrovne prítlaku, čo sa odráža aj v čase na kolo,“ dodal Carlos.

Súvisiace články