logo F1online.sk

Sainz vyslal odkaz všetkým záujemcom: Som ochotný urýchliť rokovania

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2024

Po víťazstve Carlosa Sainza na Veľkej cene Austrálie dostalo dianie na prestupovom trhu nový náboj. Španielsky pretekár si užil dva týždne mediálnej pozornosti. V článkoch novín i komentároch odborníkov bol vynášaný do nebies a toto momentum sa určite prenesie aj do rokovaní so záujemcami, ktorým Carlos vyslal v Japonsku jasný odkaz.

Sainz je prakticky jediný pilot, ktorý v poslednom roku dokázal narušiť hegemóniu Maxa Verstappena, no aj keď sa mu to podarilo dvakrát, na rok 2025 nemá žiadne miesto. Z piatich najlepších tímov sa mu teoreticky otvárajú dvierka do Mercedesu, Aston Martinu a možno aj do Red Bullu, ale veľký záujem má zrejme aj nemecké Audi.

„Samozrejme, bavil som sa s niekoľkými záujemcami, pretože to mám spolu s mojím manažérskym tímom robiť, keď nemám prácu pre nadchádzajúcu sezónu. Bavíme sa viac-menej so všetkými,“ povedal Carlos Sainz na tlačovej konferencii pred štartom japonského víkendu.

„Potrebujeme sa dostať hlbšie do detailov a zistiť, aké sú naše realistickejšie možnosti alebo aké sú moje najlepšie možnosti smerom do budúcnosti. Nemám pre vás žiadne novinky a dnes vám nemám čo povedať. Poviem len, že teraz je určite čas zrýchliť vlastne všetko. Dúfajme, že to dokážeme uzavrieť čo najskôr,“ povedal s nádejou Sainz.

V Austrálii ukázal celému svetu svoju obrovskú hodnotu, aj keď sa určite blyslo aj jeho Ferrari. Partička z Maranella sa v pomyselnom výkonnostnom rebríčku usadila pevne na druhom mieste, ale podľa Carlosa to na Red Bull zatiaľ nestačí. „Je pravda, že v Austrálii sme vyzerali veľmi dobre, ale v týchto prípadoch si podľa mňa potrebujeme spriemerovať prvé preteky a náš priemer je stále o pár desatín horší ako ten Red Bullu,“ povedal Sainz.

„Zrejme potrebujeme vylepšenia, najmä na tratiach ako Suzuka, aby sme ich mohli vyzvať. Myslím si, že tím v tomto roku odviedol mimoriadne dobrú prácu. Nové auto je veľký krok vpred, ale keď chceme bojovať o víťazstvo na tratiach ako Japonsko, potrebujeme o niečo viac,“ povedal španielsky pretekár.

Suzuka mala byť prvým podujatím, na ktoré tímy prinesú veľké balíky vylepšení. Niektoré to aj urobili, ale nie Ferrari, ktoré príde s veľkými vylepšeniami zrejme „až“ do Imoly. „Nemáme tu žiadny veľký upgrade. Máme niečo veľmi malé v zadnej časti auta. Dúfam, že to prinesie ďalší dobrý krok rovnakým smerom,“ uviedol Sainz.

Súvisiace články