logo F1online.sk

Fiorio a Brundle vystríhajú Sainza pred prestupom do Audi

Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala1. 4. 2024

Z Carlosa Sainza je jeden z najhorúcejších artiklov na prestupovom trhu. Ak bude pokračovať v rovnakých výkonoch ako doteraz, tímy sa oňho pobijú. Záujem bude mať istotne aj Audi vzhľadom na skvelé vzťahy so Sainzovcami, no Španiel by vraj neurobil dobre, ak by kývol na túto ponuku.

Rodák z Madridu síce prehral bitku o sedačku vo Ferrari, no azda ešte nikdy nemal takú dobrú reputáciu ako dnes. Ani fanúšikovia Ferrari nie sú presvedčení o tom, že jeho výmena za Lewisa Hamiltona bude pre stajňu prospešná, čo hovorí samo osebe. Veď Lewis Hamilton je sedemnásobný majster sveta. S takými štatistikami sa Sainz nemôže porovnávať.

Ani bývalý športový riaditeľ Ferrari Cesare Fiorio nevidí v príchode Lewisa Hamiltona spásu. Sainza však hodnotí veľmi vysoko. “Opäť raz bol Sainz tým jazdcom, ktorý Ferrari doviedol k víťazstvu v posledných dvoch rokoch. Ja by som si dvakrát premyslel, či sa s ním rozlúčim,” uviedol pre taliansky portál formulapassion.it. “Nie, že by Lewis nebol skvelým jazdcom, práve naopak. Mohol by do Ferrari priniesť veľké znalosti, ale Sainz je veľmi silný.”

Nik by sa vedeniu Audi nečudoval, keby sa pokúšalo dostať do svojho tímu Carlosa Sainza. Španiel by však musel prestúpiť už po tejto zime, čo neznie veľmi lákavo. Sauber sa potáca na posledných priečkach a v priebehu roka sa to príliš nezmení.

“Myslím si, že Audi chce Carlosa Sainza ako svojho top jazdca, akési svetlo, ktoré nasmeruje príchod tohto veľkého konštruktéra do Formuly 1. Problém je v tom, že rok 2025 bude určite strateným rokom,” zhodnotil Fiorio.

Pred prestupom do Audi vystríha Sainza aj bývalý pretekár Martin Brundle. Upozorňuje však aj na to, že výsledkovo slabý nemusí byť len rok 2025. Ak má Sainz možnosť prestúpiť do perspektívnejšieho tímu, mal by to spraviť.

“Má 29 rokov. Nesmie si dovoliť ísť sa voziť do tímu, ktorý tvrdí, že až v roku 2027 bude pripravený ísť do toho naplno. Nie, nie, nie, nemyslím si, že tam budú viesť jeho ďalšie kroky,” zamyslel sa Martin Brundle. “Bude pomýšľať nad Mercedesom, Astonom, alebo návratom do Red Bullu.”