logo F1online.sk

Ak chce Cunoda miesto v Red Bulle, podľa Marka musí ešte zabrať

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 3. 2024

Daniel Ricciardo pomaly, ale isto vypadáva zo zoznamu kandidátov na sedačku v Red Bulle. Namiesto neho sa doň chce vtesnať Júki Cunoda, ktorého po víkende v Austrálii zasypal chválou aj Helmut Marko. Zároveň však pripomenul, že Japonec ešte nič nemá vyhrané.

Vo Formule 1 ste len takí dobrí, aké dobré boli vaše posledné preteky. Júki Cunoda sa o tom presvedčil, keď si začal čítať vyjadrenia Helmuta Marka spred víkendu v Austrálii a po jeho skončení. Športový poradca Red Bullu najskôr oboch jazdcov Racing Bulls skritizoval, že v pretekoch sú veľmi pomalí, no teraz Cunodu potľapkal po pleci.

“Danielova rýchlosť sa zlepšila, ale Júki teraz podáva výkony na veľmi vysokej úrovni a je bezchybný. Spolu s Franzom Tostom sme v neho vždy verili, o jeho rýchlosti sme nikdy nepochybovali,” napísal vo svojom stĺpčeku pre speedweek.com Helmut Marko. “Jeho problémy spočívali v nedostatku kontroly, vo výbuchoch a náchylnosti na chyby. To všetko v tomto ročníku zmizlo.”

“Júki prišiel do Európy veľmi mladý, a to je pre Japonca veľmi ťažké. U nás sa žije úplne inak. Teraz sa však vecí vyvíjajú dobre a Júki sa začína etablovať na jazdeckom trhu,” myslí si rodák z Grazu.

Keďže spolupráca Red Bullu a Hondy sa čoskoro skončí, Cunoda bude musieť ukázať, že sa ho oplatí mať v tíme aj bez podpory japonskej automobilky. Získať ešte lukratívnejšie miesto v Red Bulle bude o stupeň náročnejšie.

“V každom kole bol konkurencieschopný a nespravil žiadnu chybu, zostal pokojný,” pokračoval v hodnotení Cunodu, o ktorom sa bavil aj s portálom motorsport.com. Následne dostal otázku, či výkony ako v Austrálii Cunodovi pomôžu zvýšiť svoje šance na zisk Pérezovho miesta: “Ako sa u nás hovorí, jedna lastovička ešte leto nerobí. Musí sa ešte viac zlepšiť, než začneme o ňom uvažovať aj v tejto súvislosti.”