logo F1online.sk

Toto mi azda pomôže nájsť si prácu, smeje sa Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala24. 3. 2024

Carlos Sainz má po pretekoch v Austrálii dôvod na radosť. Všetkým ukázal, že ešte ho netreba odpisovať a určite mu netreba ukazovať cestu na úrad práce. Senzačným víťazstvom len dva týždne po operácii si pýta angažmán v tých najväčších tímoch.

Nedeľné preteky boli v podaní Carlosa Sainza ako z veľkej knihy. Španiel sa pevne chopil šance, ktorá sa mu naskytla po technických problémoch Maxa Verstappena, a už sa jej nepustil. Počas pretekov nikomu nedal ani pomyslieť na to, že by ho mohol o prvý triumf sezóny obrať.

“Neviete si predstaviť, aký som pyšný,” povedal v rozhovore s Martinom Brundlom austrálsky víťaz Carlos Sainz, ktorý na čele pretekov dokonale zaskočil za Maxa Verstappena. Vzápätí priznal, že mu spadol kameň zo srdca. “Viete, aký som mal náročný vstup do sezóny. Najskôr som sa nedočkal predĺženia zmluvy, potom tím pripravil dobrý predsezónny program. Prišiel som na prvé preteky, získal pódium a hovoril som si, že tento rok som pripravený bojovať. Nasledovalo však slepé črevo, ktoré ma opäť zrazilo na kolená a ocitol som sa v neistote.”

“Kedy sa vrátim? Vrátim sa v plnej forme? Ako dlho sa budem do toho vracať?” pokračoval Madridčan opisujúc svoje rozpoloženie a otázky, ktoré mu vŕtali v hlave. “Odrazu som však vyhral. Ukazuje sa, aký vie byť život krásny. Aj keď ste ako na hojdačke, život je niekedy fajn.”

Ak bude Sainz pokračovať v takýchto výkonoch, o ponuky určite nebude mať núdzu. A možno sa mu podarí dokázať svojmu zamestnávateľovi, akú chybu spravil, keď sa ho rozhodol nahradiť Lewisom Hamiltonom.

Sainz verí, že si nájde dobré miesto. “V ďalšej sezóne som zatiaľ nezamestnaný, takže toto mi azda pomôže nájsť si prácu,” rozosmial sa uvoľnený víťaz. “Žarty bokom. Keď mám dobré auto, viem, že to dokážem využiť. Dokázal som to v Singapure a dokázal som to aj tu, hoci som nebol v stopercentnej forme. Keď mám sebavedomie a pod sebou dobré auto, môžem vyhrať.”

Martin Brundle sa počas rozhovoru pristavil aj pri samotnom Ferrari. Maranello sa v posledných rokoch pomaly stavia na nohy a v nedeľu sme mohli vidieť, že aj na boxovom múriku konečne zavládol väčší pokoj, nie tradičný taliansky chaos. Jeden by si pomyslel, že v nedeľu to namiesto stratégov Ferrari prevzali ich kolegovia z Milton Keynes.

“Tím je lepšie štruktúrovaný. Po aerodynamickej stránke a z hľadiska výkonnosti auta sme dosiahli veľký pokrok, ale aj počas pretekov z operačného pohľadu,” prikývol Sainz. “Tím je oveľa istejší ako pred rokom či dvoma. Som pyšný na tento pokrok. Posnažím sa čo najlepšie využiť tento pevný tím, ktorý sme dali dokopy. Pokúsim sa pozbierať viac pódií a víťazstiev a uvidíme, čo bude nasledovať.”

Súvisiace články