logo F1online.sk

Pérez považuje Ferrari za skutočnú hrozbu v boji o pole position a o víťazstvo

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 3. 2024

Ferrari má na Veľkú cenu Austrálie niekoľko pekných spomienok, keď tu v roku 2022 Charles Leclerc vyhral bez najmenších komplikácií. Pred týmto víkendom sa hovorilo, že Albert Park by mohol monopostu SF-24 vyhovovať; možno nie v zmysle, že porazí Red Bull, ale určite v zmysle, že by mohlo byť komfortne druhým najrýchlejším monopostom. Aj podľa názoru Sergia Péreza to piatkové voľné tréningy zatiaľ potvrdili.

Kombinácia dlhých roviniek a pomalých zákrut v záverečnom sektore sa pri pohľade na silné stránky Ferrari javí byť ako voda na mlyn pre taliansky tím. Aj keď Pirelli nominovalo na toto podujatie mäkšie pneumatiky ako vlani, okruh v Melbourne nie je považovaný za miesto, kde by degradácia pneumatík mala hrať zvlášť veľkú rolu. Aj podľa Sergia Péreza je všetko zatiaľ nachystané na kvalitnú bodovú žatvu pre Scuderiu.

„Ferrari bolo dosť silné. Táto trať im, zdá sa, lepšie vyhovuje. Vyzerali pritom dosť dobre aj v pretekových simuláciách. Myslím si teda, že bude výzva ich tento víkend zdolať,“ povedal po piatku Pérez, ktorý následne dostal otázku, či Ferrari skutočne môže byť hrozbou pre Red Bull tento víkend. „Áno, myslím si, že sú skutočne dosť rýchli, takže to bude zaujímavé,“ odpovedal Mexičan.

Checovi sa okrem toho v piatkových tréningoch nepáčilo niekoľko vecí. Red Bull tak zjavne potrebuje trochu zapracovať, keďže aj Max Verstappen musel vynechať časť zo svojho programu pre poškodenú podlahu. Nemyslíme si však, že napriek všetkým týmto slovám a skutočnostiam sa zmení niečo na statuse Red Bullu ako najväčšieho favorita víkendu.

„Ako obvykle je to v Melbourne dosť zložité, zvlášť popoludní keď klesne slnko, máte veľké problémy s viditeľnosťou. Celkovo si však myslím, že máme pred sebou nejakú prácu. Degradácia pneumatík nebola počas pretekových simulácií nijak skvelá, takže na tom musíme zapracovať a odraziť sa ďalej,“ povedal po skončení piatkových jázd Sergio Pérez.

Ten sa vlani v Austrálii poriadne vytrápil, keď urobil chybu v Q1 a skončil v štrku. Do pretekov následne štartoval z boxov, aby to nakoniec aj s prispením šťastia vytiahol na piate miesto. V tomto roku je však podľa jeho slov situácia iná a v kokpite sa cíti oveľa lepšie. „Áno, myslím si, že sme na tom dobre, takže v sobotu by sme mali vyzerať kvalitne,“ odkázal Pérez.