logo F1online.sk

Hülkenberg: Na Bearmana sa zabudne, ak nenadviaže na svoj výkon aj v F2

Oliver Bearman
© Ferrari Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2024

Si len taký dobrý, aké dobré boli tvoje posledné preteky. Stará pravda sveta motoršportu, pre ktorú nájdeme množstvo príkladov aj v bohatej histórii Formuly 1. O Oliverovi Bearmanovi sa po Veľkej cene Saudskej Arábie hovorilo viac než o ktoromkoľvek inom jazdcovi, ale to sa môže rýchlo zmeniť, upozorňuje Nico Hülkenberg.

Ollie ohromil tak, že miesto jeho manažéra mu začali hľadať miesto v kokpite F1 motoristickí novinári. Tí ho z pochopiteľných dôvodov spájali hlavne s Haasom, čo znamená, že by zo sedačky musel vytlačiť niekoho z dvojice Nico Hülkenberg – Kevin Magnussen. Tí však opúšťali Džiddu pomerne spokojní so svojimi výkonmi, keďže prvý menovaný vybojoval bod, ten druhý ho svojou jazdou zariadil.

„Myslím si, že je ešte veľmi skoro,“ odpovedal Hülkenberg v Austrálii na otázku, či teraz bojuje s Magnussenom o druhé voľné miesto v Haase po boku Bearmana. „Podľa mňa má pred sebou dôležitú úlohu vo Formule 2, pretože v opačnom prípade sa na jeho výkon v Džidde do dvoch dní zabudne. Takto skrátka funguje tento biznis. V skutočnosti by som povedal, že teraz má na pleciach veľký tlak vo Formule 2.“

Stále však platí, že výsledok vo Formule 1 je neporovnateľne cennejší ako vo Formule 2. „Áno, to určite. Ak dostanete príležitosť, musíte ju využiť, a to on v Džidde na sto percent urobil. Koniec koncov je juniorom Ferrari, takže ak sa mu bude dariť vo Formule 2, určite nakoniec dostane šancu,“ povedal Hülkenberg.

Nemecký veterán okrem toho pripomenul, že Bearmanovi v Saudskej Arábii značne pomohla aj kvalita vybavenia. Je to veľmi náročná diskusia, keďže lepšie auto určite pomôže, ale vo väčšom tíme je to zároveň väčší tlak. „Jazdil v druhom najlepšom aute a mohli ste vidieť, aké cenné a mocné to je a aký rozdiel to prináša. Svojím spôsobom to bolo ťažké pre nás ostatných v strede poľa, ale takto to skrátka chodí,“ skonštatoval Hülkenberg.