logo F1online.sk

Marko a Horner uzavreli „nepokojné prímerie“, hlásia britské médiá

Helmut Marko a Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 3. 2024

Po necelých dvoch mesiacoch občianskej vojny smeruje Red Bull k prímeriu, hlásia britské médiá. Dohoda medzi znepriatelenými stranami, ktorými sú vraj Christian Horner a Helmut Marko, sa vraj začala rodiť tento týždeň. Keďže sa tímu na trati skvele darí a interný nepokoj by to mohol zmeniť, rozhodli sa v Milton Keynes pre kompromisy.

Aspoň to tvrdia britské média na čele s denníkom Mirror. Fanúšikovia Red Bullu by však nemali podľahnúť uspokojeniu, keďže sme už zažili, že situácia v tíme sa môže zmeniť doslova z hodiny na hodinu. Okrem toho, Mirror stále patrí medzi bulvárne zdroje, takže správy z tohto média musíme brať s určitým nadhľadom.

V tejto chvíli je zrejme stále najdôležitejšou informáciou, že zamestnankyňa Red Bullu, ktorá celý tento humbug odštartovala, podala proti omilosteniu Christiana Hornera odvolanie nielen na firemnej pôde, ale údajne sa posťažovala aj na úrovni FIA. To by mohlo priniesť nečakaný zvrat, keďže Red Bull doteraz usilovne držal všetko pod pokrievkou, ale Medzinárodná automobilová federácia môže zvoliť iný prístup.

„Protagonisti občianskej vojny urobili prvý krok k mieru v záujme zjednotenia sa proti spoločnému nepriateľovi – Mercedesu,“ hlási Mirror verný svojej bulvárnej tradícii. „Šampióni F1 sa zmietajú v mocenskom boji, ktorý sa točí okolo šéfa tímu Christiana Hornera. Ten vedie Red Bull od roku 2005, ale už šesť týždňov bojuje o svoju pozíciu.“

Ako sme uviedli, všetko začalo sťažnosťou zamestnankyne, ktorá sa riešila na najvyššej úrovni vedenia spoločnosti a nakoniec bola zamietnutá. Týmto sa však spor zrejme neskončí, keďže sťažovateľka s podporou nového právnika chystá odvolanie. Z pôvodne internej záležitosti sa vraj stala otvorená vojna s Christianom Hornerom na jednej strane a Helmutom Markom a Josom Verstappenom na druhej, ktorá by však mohla dospieť k svojmu koncu.

„Podľa informácií Mirror Sport už boli podniknuté prvé kroky k nepokojnému prímeriu. Tento týždeň sa uskutočnili rozhovory medzi zúčastnenými stranami v snahe zjednotiť tím a zabrániť tomu, aby interný boj ovplyvnil výkony na trati,“ píše Mirror.

„Napriek rozdielom majú Horner, Verstappen starší a Marko spoločný záujem zjednotiť sa – zabezpečiť, aby Verstappen mladší zakončil rok ako štvornásobný majster sveta. Podľa našich informácií sa zatiaľ dohodli na verejnom prímerí, aby tomu pomohli,“ dodáva britský denník.

Sme teda zvedaví, či vyjadrenia Christiana Hornera a Helmuta Marka pred novinármi v Austrálii podporia túto teóriu. Rakúšan v piatok v Saudskej Arábii tvrdil, že Red Bull by ho mohol suspendovať, ale v deň pretekov sa objavil na okruhu v spoločnosti Olivera Mintzlaffa a všetko sa zdalo byť v poriadku. Uvidíme teda, v akej nálade budú zúčastnené strany v Melbourne.

Súvisiace články