logo F1online.sk

Horner: O miesto v Red Bulle prechováva záujem až šestnásť pretekárov

Max Verstappen, Sergio Pérez a Charles Leclerc
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 3. 2024

Zálusk na sedačku v Red Bulle si podľa Christiana Hornera robí až šestnásť pretekárov, no zrejme zbytočne. Brit totiž naznačuje, že sa jazdecká zostava rakúskeho celku s najväčšou pravdepodobnosťou nezmení a tímovým kolegom Maxa Verstappena zostane v roku 2025 Sergio Pérez.

Spomedzi všetkých jazdcov na štartovom rošte je pod najväčším drobnohľadom Sergio Pérez. Mexičan sa vlani prezentoval mimoriadne prelietavými výkonmi a za tímovým kolegom Maxom Verstappenom značne zaostával. Od vedenia stajne preto obdržal akúsi žltú kartu s dodatkom, že pokiaľ si výsledkovo nepolepší, dôjde k jeho nahradeniu.

Zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal tento scenár naplniť. Pérez skončil v úvodných pretekoch sezóny zakaždým na druhom mieste a plní tak presne to, čo sa od neho v tíme očakáva.

Pokiaľ by si však v ďalšej fáze sezóny výkonnostne pohoršil a Red Bull by sa ho nebodaj rozhodol nahradiť, mal by na výber z množstva uchádzačov – konkrétne šestnástich.

„Pre budúci rok máme voľné jedno miesto,“ nechal sa počuť šéf stajne Christian Horner. „Záujem oň prechováva až šestnásť jazdcov. Každý z nich robí všetko pre to, aby o rok pretekal za Red Bull. Checo má však pole position a o svoju sedačku sa môže pripraviť jedine sám.“

Zatiaľ čo Pérezov kontrakt vyprší po skončení aktuálnej sezóny, Verstappen je s Red Bullom zmluvne viazaný až do roku 2028. V súčasnosti sa však vedú špekulácie o tom, či sa Holanďan pre napätú atmosféru v tíme zapríčinenú vyšetrovaním Hornerovej kauzy nerozhodne zmluvu predčasne vypovedať a prestúpiť ku konkurencii – konkrétne do Mercedesu.

Verstappen však poprel, že by mal zajačie úmysly a v rovnakom duchu sa vyslovil aj Horner: „Myslím si, že medzi nami a Maxom panuje silné puto. Odvádza skvelú prácu a zameriava sa predovšetkým na dianie na trati. To je niečo, čo máme spoločné,“ dodal muž, ktorý je na čele Red Bullu nepretržite od jeho vstupu do súťaže v roku 2005.

Súvisiace články