logo F1online.sk

Rysuje sa ďalší prestup na trase Mercedes – Ferrari? Sainzov tím rokoval v Džidde s Totom Wolffom

Carlos Sainz
© Ferrari Media
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 3. 2024

To, že Lewis Hamilton po skončení aktuálnej sezóny prestúpi do tímu z Maranella, je známa vec. Kto však zaujme Britovo miesto v garáži „strieborných šípov“ nateraz známe nie je. Podľa talianskeho Corriere dello Sport je hlavným kandidátom na nahradenie Brita Carlos Sainz, ktorého manažérsky tím sa mal v saudskoarabskej Džidde stretnúť s Totom Wolffom a rokovať s ním o nadviazaní spolupráce.

Ferrari sa pre rok 2025 rozhodlo nahradiť Carlosa Sainza Lewisom Hamiltonom. Španiel si tak bude musieť zháňať nový angažmán a o tom, kde presne zakotví, ešte formulová verejnosť oboznámená nebola.

Sainz je dlhodobo spájaný s prestupom do Audi, no pretekárov otec bol v posledných týždňoch zahliadnutý v garáži Red Bullu. Najnovšie sa Španielova pozornosť a pozornosť jeho manažérskeho tímu mala upriamiť na čochvíľa voľné miesto v Mercedese.

Corriere dello Sport uvádza, že Sainzov manažérsky tím pozostávajúci z pretekárovho otca a bratranca Carlos Oñora zavítal počas víkendu v Saudskej Arábii do hospitality Mercedesu, kde sa stretol s Totom Wolffom s cieľom informovať sa, či nemecký tím prechováva záujem o španielskeho pretekára, alebo nie. Taliansky denník opísal stretnutie ako „pomerne dlhé“. O tom, že k stretnutiu skutočne došlo a nejedná sa iba o akýsi výmysel médií, svedčí nižšie priložené video.

Za azda najväčších ašpirantov na nahradenie Hamiltona v Mercedese sú v súčasnosti považovaní pretekár Formuly 2 Andrea Kimi Antonelli a spomínaný Sainz. Okrem Taliana so Španielom poškuľuje tím z Brackley po Maxovi Verstappenovi, ktorý by mohol opustiť Red Bull v dôsledku „zhoršujúcej sa tímovej atmosféry“.

Holanďanov odchod z Red Bullu je však z kategórie nanajvýš nepravdepodobných, no ten bol koniec koncov aj Hamiltonov prestup do Ferrari. Nie nadarmo sa hovorí: „Nikdy nehovor nikdy“ – v prípade Formuly 1 to zrejme platí dvojnásobne.

Súvisiace články